ŠTO SE ČEKA?

Je li ovo njihova osveta? Lilibet je rođena prije sedam tjedana, no kraljevska obitelj još je nije stavila na službeni popis za nasljeđivanje

25.07.2021 u 14:34

Bionic
Reading

Meghan Markle i princ Harry još uvijek čekaju da se njihovo drugo dijete, kćerkica Lilibet Diana, rođena prije sedam tjedana, upiše na službenim stranicama u redu za nasljedstvo, gdje već svoje mjesto imaju njezin brat Archie i otac, princ Harry

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor rođena je 4. lipnja u Americi i po britanskim zakonima, budući da joj je otac princ Harry, ona je osma u nasljeđu britanskog trona. No, to još uvijek nije službeno, barem ne na stranicama kraljevske obitelji, gdje malenu Lilibet nisu upisali.

Iako su, osobe zadužene za održavanje službene stranice britanske kraljevske obitelji, itekako ažurni u svim promjenama koje se tiču obitelji, ovoga puta to se nije dogodilo. Sedam tjedana od rođenja Lilibet, promjena još nije zavedena.

Dapače, na stranici još uvijek stoji kako je princ Andrew, Harryjev stric, osmi u redu, iako je rođenje Lilibet njega pomaklo na deveto mjesto.

  • +25
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U prijašnjim slučajevima, kao što je bilo recimo rođenje njezina brata Archieja, promjena se uvela samo 15 dana nakon njegova rođenja, dok je maleni princ Louis, treće dijete princa Williama i Kate Middleton, upisan sa 12 dana starosti. Pa čak je i Lucas, sin Zare i Mikea Tindalla, koji je tek na 22. mjestu u redu za nasljeđivanje, na popisu od svog rođenja, no ne i Lilibet.

Postavlja se pitanje je li ovo zapravo mala osveta kraljevske obitelji za sve udarce koje im je Harry u posljednjim mjesecima zadao.