UNATOČ DEBAKLU 'MIŽERJE'

HTV-ovci smatraju da su dobro odradili posao

15.05.2013 u 16:02

Bionic
Reading

Iako hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu izborili ulazak u finale s pjesmom 'Mižerja', s HTV-a poručuju kako su svoj posao dobro odradili te kako je izvedba Klape s mora bila sjajna

'Klapa s mora, naši predstavnici, bila je sjajna, bio je to odličan scenski nastup. Osim što su bili odlično uvježbani, dali su sve od sebe. Dakako da bismo voljeli da su prošli u finale, no glasovanje je zakon velikih brojeva, velike zemlje imaju više glasova od malih', rekli su nam na HRT-u naglasivši kako ni ostale zemlje iz naše regije nisu se uspjele plasirati u finale Eurosonga.

'Unatoč neprolasku, smatramo da smo odradili dobar posao, gledatelji su dobili prvorazredan glazbeni spektakl, a Hrvatska promociju uoči skorašnjeg ulaska u Europsku uniju', zaključili su.

Oglasili su se i dečki iz Klape s mora:'Doista smo dali sve od sebe i vjerujemo da smo dostojno predstavili Hrvatsku jučer na Eurosongu. U jutrošnjoj šetnji gradom dosta nas je ljudi prepoznalo i čestitalo, stižu pohvale i iz Hrvatske i to nam je sve već danas popravilo raspoloženje! Možemo biti zadovoljni jer smo Europi i svijetu predstavili hrvatsku tradiciju: klapsko pjevanje i sinjsku alku!'

Inače, posao za Klapu s mora u Švedskoj nije gotov. Sutra nastupaju u Katedrali svetog Petra, a pjevat će na EBU-ovo predstavljanju novog europskog filmskog festivala. Izvest će a capella verziju poznate pjesme 'Always look on the Bright Side of Life' i Mižerju. Jedini su izvođači s Eurosonga koji će tamo nastupiti.

Hrvatska se od 2009. godine nije uspjela plasirati u finale, a čini se kako to niti ne namjerava. 'U ovom trenutku HRT ne razmatra mogućnost odustajanja od nastupa na Eurosongu', potvrdili su s HTV-a.