NOVA KARIJERA

Hrvoje Rupčić: 'Odavno sam htio postati putopisac'

15.03.2018 u 13:53

Bionic
Reading

Naš poznati glazbenik, osnivač grupe Cubismo predstavio je u srijedu popodne svoj prvi ukoričeni rukopis 'Himalajski dnevnik'. Strastveni ljubitelj putovanja, avanture i prirode, Hrvoje Rupčić u svom dnevniku je opisao pohod na 6.476 metara visokog himalajskog vrha Mera Peak s članovima ekspedicije 'Vlaji na Himalaji'. Za tportal je ispričao kako je uopće odlučio postati putopiscem

Na predstavljanju Rupčićeve knjige bili su članovi ekspedicije, a o njegovom prvom uratku je govorio inicijator putovanja, glumac Vedran Mlikota. Glazbenik i putopisac zadovoljan je odazivom na promociju jer su u dupkom punoj knjižari Hoću knjigu Megastore, sjedile njegove brojne glazbene kolege, prijatelji i obitelj dok mu je Stipe Božić za promociju snimio video isječak, jer nije mogao doći u Zagreb.

'Neobično mi je i još nisam svjestan toga da je knjiga 'vani'. Dugi niz godina sam se htio početi baviti putopisima. Kad sam putovao s motorom preko cijele Europe do zapadne Sahare mislio sam snimiti dokumentarac ali sam nekako uvijek izgubio volju ili mi je nedostajalo vremena za pianje. Kad sam putovao na Kavkaz i na društvenim mrežama pisao o svojim dogodovštinama, imao sam odlične reakcije publike što mi je bio dodatni motivator. Ova knjiga nastala je s puno truda tijekom putovanja, poslije puta. Vjetar u leđa mi je dao Stipe Božić te drugi putopisci koji su me nagovarali da svoje doživljaje oblikujem u knjigu. Nisam sam imao dovoljno povjerenja dok mi oni nisu dali zeleno svjetlo', kaže Hrvoje Rupčić.

Do sada je snimio 200 albuma i 2 tisuće skladbi s različitim izvođačima, uz brojne glazbene obaveze vjeruje da će se i dalje baviti putopisima. 'Kad sam vidio snimku s promocije i ispod moje izjave na titlu ugledao potpis: glazbenik i putopisac, bilo mi je totalno neobično. Već sam dobio brojne pozive da knjigu promoviram i u ostalim gradovima Hrvatske', otkrio je.

  • +4
Hrvoje Rupčić promovirao knjigu Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo