NEMOJ NIKOME REĆI

Hrvoje Kečkeš i Matija Prskalo roditelji tinejdžerice

  • Autor: V.I. / HRT
  • Zadnja izmjena 22.10.2014 09:57
  • Objavljeno 22.10.2014 u 09:57
Nemoj nikome reći

Nemoj nikome reći

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hrvatska radiotelevizija

Na Etno farmi kod Samobora 21. listopada započelo je snimanje nove TV serije za mlade s 12 epizoda te pod nazivom 'Nemoj nikome reći', javljaju s HRT-a

Serija prati život sedamnaestogodišnje Helene Jurić koja će vam putem svojeg videobloga dočarati život svojih razrednih prijatelja, njihove međusobne odnose te probleme unutar obitelji. Helena želi biti filmska redateljica, stoga se radnja serije temelji na njezinom videoblogu u kojem kamerom prati probleme s kojima se susreću današnji tinejdžeri poput odrastanja, ljubavi, spolnosti te (ne)komunikacije s roditeljima. Helena se s ocem i majkom seli iz Našica u Zagreb, u kojem kreće i u novu gimnaziju te se suočava s novom sredinom, kolegama, profesorima, neplaniranom ljubavi, kao i s problemima roditelja, čiji se odnos poslije dolaska u Zagreb bitno mijenja.

Mia Anočić Valentić na setu serije 'Nemoj nikome reći' - Hrvatska radiotelevizija

Mia Anočić Valentić na setu serije 'Nemoj nikome reći' - Hrvatska radiotelevizija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hrvatska radiotelevizija

U ulozi Helene je mlada glumica Mia Anočić Valentić, kojoj je ovo ujedno prva uloga u seriji. Ovo je prvi dan na setu i jako sam sretna što sudjelujem u ovom projektu. Helena je na prvu ruku obična tinejdžerica, no kroz njezine videoblogove vidjet ćemo bolje njezin unutarnji lik - ona je sarkastična i voli se šaliti. U seriji se na neki način rugamo i sapunicama u kojima se sve uljepšava, a mi prikazujemo malo realniju sliku kroz taj sarkazam', rekla je Mia.

Njezini roditelji u seriji su Hrvoje Kečkeš i Matija Prskalo. Kečkeš kaže kako je sjajna atmosfera na snimanju te je uvjeren da će sve ići jako dobro. Scenarij je zahtjevan. Po prvi put se susrećem s takvom vrstom scenarija u kojem ima puno digresija i u kojem glavni lik puno opisuje stvari te na taj način provodi kroz radnju. Glumim prosječnog roditelja, iako nemam još roditeljskog iskustva, ali mislim da se dobro snalazim, kazao je.

Matiji Prskalo povjerena je, kako kaže, uloga brižne majke. Moj lik stalno bdije nad svojom obitelji. Žena je to koja bi sve htjela kontrolirati, ali joj ne uspijeva pa se nekako lomi. Osobno mi se uloga sviđa, a način na koji je napisana jasan mi je i blizak. Prepoznajem je kao neku blisku ženu - dobila sam ulogu kakvu na neki način i sama svakodnevno obavljam. Prepoznala sam se u liku Helenine majke, rekla je Prskalo.

Glumačku ekipu osim njih čine Senka Bulić, Filip Šovagović, Nataša Dorčić, Ankica Dobrić, Nela Kocsis, Bojana Gregorić, Goran Grgić, Petra Dugandžić i Joško Ševo dok režiju potpisuje Ivan Livaković, uz Andriju Mardešića i koscenarist.

Sada smo na setu Etno sela jer ono simbolizira pitoreskno mjesto, što je također svojevrsna satira na sapunice. Humor je ovdje bitna odrednica scenarija', rekao je Livaković. Dodao je kako će snimanje trajati do prosinca na više lokacija u Zagrebu i okolici te kako serija nije namijenjena samo tinejdžerima, već i drugim generacijama gledatelja.

Urednica serije Maja Gregl najavila je kako ćemo je imati prilike vidjeti već u veljači na Drugom programu HRT-a, a svaka od epizoda trajat će po pola sata. Seriju za HRT snima producentska kuća Kombinat produkcija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!