Kamere vole grad

Hollywood u Dubrovniku: Stiže još jedna filmska produkcija

07.10.2020 u 12:02

Bionic
Reading

Zbog raznovrsnih kulturnih sadržaja, bogatog povijesnog nasljeđa i ponudu filmskog turizma Dubrovnik je posljednjih godina omiljena i u svijetu priznata lokacija snimanja atraktivnih serijala i filmova.

Atraktivnost Dubrovnika kao lokacije za filmska snimanja potvrđuje i sve veći interes svjetskih filmskih produkcija za snimanje u Gradu. Kako javlja Dubrovački dnevnik stiže još jedna filmska produkcija.

'Dubrovnik će glumiti Izrael jer tamo ne mogu poći, u lockdownu su. Ekipa je većinom američka i odgovara im Dubrovnik jer smo otvoreni, a uz to uspijevamo održati dobar zdravstveni standard i sigurnost što je jako važno u filmskoj industriji - kazao je Franković dodavši kako će dolazak poznatih glumaca biti velika promocija za iduću godinu', izjavio je gradonačelnik Mato Franković te otkrio kako ovih dana u grad stiže još jedna produkcija - iz HBO studija.

U Dubrovniku trenutačno borave Nicholas Cage i Pedro Pascal koji snimaju film 'The Unbearable Weight of Massive Talent' u Vili Šeherezada i Trstenom. Uz to, snima se i film 'The Islander' s brojnim poznatim glumcima.

Pedro Pascal u Dubrovniku snima film Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL