charlesova abdikacija

Hoće li princ William zasjesti na prijestolje i prije nego što očekujemo?

31.01.2024 u 16:56

Bionic
Reading

Kada je u svibnju kralj Charles III. službeno okrunjen u Westminsterskoj opatiji, mnogi su već i tada preispitivali smislenost da takvu funkciju preuzme 75-godišnjak! Kraljevski batler daje mu još osam godina, a evo i zašto

Kraljica Margrethe od Danske krajem je godine abdicirala te time prijestolje prepustila svome starijem sinu, a bivši batler kralja Charlesa III. tvrdi da bi isto mogao učiniti i britanski kralj. 75-godišnjeg kralja opisuje se kao monarha novijeg doba, zbog čega se i vjeruje da je spreman učiniti takav korak.

Kako prenosi Gala, bivši batler Paul Burrell tvrdi da će Charles i Camilla na vlasti ostati tek deset godina te da će tako ustupiti mjesto svom prvorođenom princu Williamu.

'Mislim da će se to dogoditi u ovoj zemlji. Mislim da kralj i kraljica ovom poslu daju 10 godina. Mislim da imaju 10-godišnji plan', rekao je dodavši kako će Williamova mladost dobro doći narodu.

'Mislim da kralj ima plan za sljedećih osam godina, ali vjerujem da će slijediti primjer danske kraljice, volio bi vidjeti svog sina okrunjenog. Tko ne bi želio doživjeti kako je sin doživio vrhunac njegove karijere? Mislim da kralj Charles ima drugačiji pristup od svoje majke: mislim da će marljivo raditi deset godina i onda reći da je vrijeme za mirovinu i gledati kako njegov sin cvjeta', izjavio je Burrell koji tvrdi da će se Charles ugledati na dansku kraljicu.

moćnici na okupu

Pogledajte tko je sve došao na krunidbu u London

Pogledaj galeriju