20 GODINA OD TRAGEDIJE

Hoće li nova knjiga o Johnu F. Kennedyju Jr. otkriti pravu istinu o njegovom braku s Carolyn Bessette?

24.05.2019 u 09:51

Bionic
Reading

Njihovo vjenčanje kao iz bajke uvjerilo je sve kako je njihova ljubavna priča najljepša od svih, no prava istina u odnosu između Johna F. Kennedyja Jr. i Carolyn Bessette bila je sve samo ne to. Sve o njihovom kompliciranom odnosu i braku otkriveno je u najnovijoj knjizi J. Randyja Taraborrellija, pod nazivom 'The Kennedy Heirs'

Svjetlo dana ugledala je nova knjiga autora J. Randyja Taraborrelija, pod nazivom 'The Kennedy Heirs', a koja je ponovno na površinu izvukla sve o kompliciranom odnosu supružnika Johna F. Kennedyja Jr. i Carolyn Bessette. Iako je njihova ljubavna priča na kraju postala tragična, tek godinama nakon njihove smrti otkrili su se zanimljivi detalji.

'John i Carolyn doista su se voljeli, no rijetki su oni koji su shvaćali kroz koje su doista probleme i borbe prolazili', napisao je Taraborreli.

Carolyn Bessette-Kennedy Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kada je John prvi puta ugledao lijepu Carolyn, koja je u to doba radila kao osoba zadužena za odnose s javnošću kod Calvin Kleina, povjerio se svom bliskom prijatelju: 'Znaš ono kada čuješ priče ljudi kako su vidjeli neku djevojku i odmah znali da je ona ona prava? E to se upravo meni dogodilo!'

Njihova je veza od samog početka bila vrlo intenzivna, posebice jer je John F. Kennedy Jr. svim silama želio da ona upozna i njegovu drugu stranu, da ne bude samo sin nekadašnjeg američkog predsjednika, a s druge strane ona se teško uklopila u tu moćnu obitelj.

Prilikom njezinog prvog susreta s obitelji, prošla je doslovce kroz 'rešetanje' Ethel Kennedy koja ju je krenula ispitivati o aktualnoj političkoj situaciji i zakonima, a kada je Carolyn ostala bez riječi, ova ju je uputila da malo pročita novine i upozna se sa aktualnim događanjima.

John, koji je od rođenja bio okružen paparazzima, interesom javnosti i slično, te je navikao na sve situacije, jednostavno nije shvaćao koliko je njegovoj supruzi teško na sve se to naviknuti, osobito na proganjanje paparazza, koji joj nisu dali mira i pratili su je u stopu.

Za svoju knjigu, Taraborrelli je razgovarao i s mnogim njihovim prijateljima, a jedan od njih prisjetio se i jedne večeri u njihovom stanu, gdje se zatekao nakon, za Kennedyjeve, poprilično stresnog tjedna. Kako je opisao, ušao je u stan u trenutku kada je Carolyn ušmrkala kokain sa stolića, a potom je isto ponovio i sam Kennedy i nakon toga stavio svoju glavu u njezino krilo i uživao dok ga je ona nježno dodirivala po kosi.

Da droga nije bila nepoznanica u životu mladog Kennedyja otkrio je prije svoje smrti i pjesnik John Perry Barlow. 'On i njegov prijatelj John Perry Barlow godinama su uzimali razne droge, kao i ecstasy. I sam John mi je rekao da je to njegov način da vidi i drugu stranu svijeta. To su bile devedesete, tada se puno eksperimentiralo i partijalo, no to ne znači da su bili ovisnici', rekao je autor knjige.

  • +22
Jackie Kennedy Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Novi problemi u njihov su brak 'uplovili' smrću njegovog bratića Anthonyja Radziwilla, sina Jackiene sestre Lee Radziwill. 'Ne možete ni pojmiti kakav je utjecaj imala Anthonyjeva bolest na Johna i njegov brak, kao i njegov očaj zbog svega što se događa mu s rođakom, a on mu ne može pomoći. Bili su nerazdvojni i nitko nije mogao stati između njih. To je razdoblje bilo teško i za Carolyn, jer je bio hladan i rezerviran prema njoj.'

Zbog svega što je prolazila, Carolyn je tražila utjehu. 1998. godine obnovila je kontakt s bivšim prijateljem, kojem se mogla u svakom trenutku povjeriti. Kako je otkrio Taraborreli, jedne je večeri otišla kod njega u stan, tražeći društvo za razgovor, a na kraju su završili ljubeći se. Kada je shvatila što je napravila, stala je i pobjegla.

Svom suprugu ništa nije zatajila, dapače, ispričala mu je sve o toj večeri, a dva dana kasnije u 2 sata ujutro njezinom je prijatelju netko pozvonio na vrata i predstavio se kao policija. Kada je otvorio, na vratima je stajao John F. Kennedy Jr. bijesan i udario ga u lice: 'Da se više nikada nisi približio mojoj ženi!'

U travnju iste godine par je već posjećivao bračne savjetnike, želeći svim silama spasiti brak, a John nije želio biti kao i ostali muškarci iz Kennedyjeve obitelji koji nisu marili za to kako se njihove bolje polovice osjećaju i hoće li ih povrijediti ili ne.

Kada je stigla pozivnica za vjenčanje Johnove sestrične Rory Kennedy, u srpnju 1999., Carolyn je rekla svom suprugu da ona ne želi ići, no nekoliko dana kasnije ipak je promijenila mišljenje jer je znala koliko to njemu znači. Pozvala je i svoju sestru Lauren da im se pridruži na putu. 16. srpnja 1999. avion kojim je upravljao John F. Kennedy Jr. srušio se, a svo troje putnika izgubilo je život.

Iako je od njihove tragične pogibije prošlo 20 godina, njihova ljubavna priča i dalje budi interes javnosti: 'Oni su se doista voljeli, no pitanje koje si stalno postavljam, i koje sam napisao u knjizi - je li samo ljubav bila dovoljna, jer sve je radilo protiv njih.'