STIŽE NOVA SERIJA

Hoće li nas nakon Turaka zaokupiti Grci?

30.12.2011 u 12:10

Bionic
Reading

Nakon što su turske sapunice doživjele svoj vrhunac kod nas, RTL televizija nam donosi prvu grčku sapunicu

Na naše male ekrane 1. siječnja 2012. RTL televizija nam premijerno donosi priču o ljubavi i patnji u vremenu Drugog svjetskog rata, snimljenu prema romanu 'Otok' autorice Victorije Hislop, britanske književnice i novinarke.

Njezina povijesna novela 'Otok' izdana 2005. godine prevedena je na čak 23 svjetska jezika i u vrlo kratkom roku prodana u dva milijuna primjeraka, od toga preko 300 tisuća samo u Grčkoj. Upravo zbog te povezanosti s Grčkom uspješna scenaristica Mirella Papaeconomou zamolila je Hislop da joj pomogne adaptirati scenarij za ekranizaciju te dirljive priče.

Gledatelji u Bosni i Hercegovini već su imali priliku pratiti najbolju grčku seriju, a otkupili su je i Britanci, Turci, Nijemci i Rusi.

Serija je u domovini zabilježila nevjerojatan uspjeh, ostvarivši zavidnu gledanost od 86 posto, te je odmah stekla titulu najgledanije i najskuplje TV produkcije dosad na tržištu Grčke i uopće jugoistočne Europe.

Radnja počinje u Londonu, gdje glavna junakinja, Alexis Fielding, odlučna mlada žena, želi otkriti više o prošlosti svoje majke Sophie kada je živjela na Spinalongi, a koja je obavijena velom tajni.

Pitanje je hoće li nas teške sudbine iz 'Otoka' prikovati uz ekrane kao što su to s lakoćom ne tako davno učinili Onur i Šeherezada