TRI PREPORUKE

Halloween vikend je pred nama: Imamo top izbor spooky serija i filmova

29.10.2022 u 08:26

Bionic
Reading

Pickbox NOW pripremio je tri preporuke za najbolji spooky provod

Noć vještica je pravo vrijeme za neku seriju i/ili film s mračnom tematikom – bila da je riječ o trileru, crnoj komediji ili drami. Pickbox NOW streaming servis donosi vam jednu seriju i dva filma kako biste ovaj vikend proveli u potpuno Halloween raspoloženju.

Žena u bijelom (The Woman in White)

Što je Noć vještica bez neke gotičke poslastice? Walter (Ben Hardy) je učitelj crtanja i jednog dana zaposli se kod obitelji Fairlie. Tamo otkrije tajnu vezu između učenica Laure (Olivia Vinall) i Marian (Jessie Buckley) te misteriozne žene Anne koja je pobjegla iz ustanove za mentalno oboljele osobe. Laura i Walter se zaljube i započnu romantičnu vezu, makar je ona zaručena za lokalnog plemića Sir Percivala (Dougray Scott). Miniserija Žena u bijelom inspirirana je istoimenim gotičkim djelom Wilkiea Collinsa.

Sasvim malo ubojstvo (Shallow Grave)

Triler Sasvim malo ubojstvo odvija se u Edinburghu u kojem troje prijatelja, David (Christopher Eccleston), Juliet (Kerry Fox) i Alex (Ewan McGregor) traže četvrtog cimera kako bi pokrili troškove stanarine. Odluče se za misterioznog Huga (Keith Allen) koji nedugo nakon useljenja umre od predoziranja, a pokraj njegovog beživotnog tijela nađu kovčeg pun novaca. Dogovore se da će zatajiti Hugovu smrt i podijeliti pronađeni novac. Tada počinju nevolje jer je svatko uvjeren da ga drugi želi ubiti i ukrasti njegov dio novca. Film je nagrađen jednom BAFTA nagradom. Njegov redatelj je poznati Danny Boyle koji je zaslužan za filmove poput Milijunaš s ulice (Slumdog Millionaire) i 127 sati (127 hours).

Heatherice (Heathers)

Ovo je pravi filmski klasik iz 80-ih koji morate pogledati! Koliko će vas nasmijati, toliko će vas užasnuti ova crna komedija. Mjesto radnje je tipična američka srednja škola gdje vladaju klike – od popularnih djevojaka (koje su prozvane Heathers) i sportaša do štrebera. Jedna od učenica, Veronica (Winona Ryder), zajedno s novim učenikom želi srušiti hijerarhiju koja vlada između učenika – čak i ako to uključuje trovanje jedne od najpopularnijih učenica. Doduše, to neće biti kraj njihovog plana već samo početak.