DJECA U FOKUSU

Govor koji su svi iščekivali: Melania Trump konačno otkrila čime će se baviti do kraja mandata

07.05.2018 u 22:07

Bionic
Reading

Uz velike ovacije i pljesak okupljenih Melania Trump održala je svoj govor u Bijeloj kući kada je predstavila inicijativu 'Be best' koja će se fokusirati na dobrobit djece

Točno u 15 sati po američkom vremenu u Washingtonu je u vrtu Bijele kuće održan govor prve dame Melanije Trump, koja je tom prigodom predstavila svoju političku platformi 'Be best'. Pritom je okupljenima, među kojima se u prvim redovima našao i njezin suprug, predsjednik Donald Trump, predstavila čime će se baviti do ostatka mandata.

U njezinu su fokusu, kako je prije nekoliko sati najavila glasnogovornica Stephanie Grisham, djeca i problemi s kojima se ona suočavaju tijekom odrastanja. Prije samog govora, okupljenima je pušten kratki video u kojem gospođa Trump nabraja probleme i u kratkim crtama objašnjava zašto se opredijelila za upravo to područje.

  • +8
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Uvijek dotjerana i elegantna, Melanija je potom stigla do govorničkog postolja, zahvalila se svima na dolasku i započela govor kazavši: 'Kao majka i kao prva dama zabrinjava me da u današnjem vremenu kada je svijet tako dobro povezan, djeca nemaju mogućnosti izreći svoje osjećaje. Zbog toga se često ista ta djeca okreću lošim navikama, kao što je zlostavljanje vršnjaka, utjecaj droga ili čak ono najgore, samoubojstvu. Osjećam da svi mi kao odrasli ljudi moramo učiniti najbolje za buduće generacije u obrazovnom smislu kako bi vodili zdrav i balansiran život. Stoga vam s ponosom predstavljam inicijativu 'Be best' koja će se orijentirati na ono najvrjednije - našu djecu.'

Govor Melanije Trump Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Američka prva dama također je naglasila kako će njezin pokret dati do znanja svakom djetetu da je uredu i pogriješiti i kako će netko uvijek biti tu kao njihov prijatelj u nevolji. Kao tri vodeće stvari koje prezentira platforma 'Be best' Melania je navela uzorno ponašanje, pravilno korištenje društvenih mreža te zaustavljanje nasilja među mladima.