Grob će uskoro biti uređen

Gotovo tri mjeseca od smrti: U krugu obitelji i prijatelja položena urna Rajka Dujmića

30.10.2020 u 12:26

Bionic
Reading

Snježana Dujmić je početkom listopada otkrila kako njen pokojni suprug još uvijek nije pokopan. Urna glazbenog autora Rajka Dujmića na posljednje počivalište je položena u četvrtak 29. listopada u Aleji velikana

Na obredu su sudjelovali tek skladateljeve udovica Snježana, najuža obitelj i prijatelji među kojima je bio i jedan od Rajkovih najbliskijih suradnika i prijatelja, skladatelj Nenad Ninčević, donosi Večernji list.

'Snježana je zapravo tek jučer javila da je danas polaganje urne. Ona je to htjela napraviti valjda u najužem krugu. Bilo je kratko, dostojanstveno i tužno.Lokacija je predivna, hvala gradu Zagrebu, hvala svima koji su pomogli oko toga. Grob će uskoro biti uređen i najvjerojatnije će ga tek onda svima biti puno lakše pronaći, a za mjesec dana bi tamo trebala biti postavljena i bista', izjavio je Ninčević.

Snježana Dujmić je samo kratko poručila da o tome nema što reći. Početkom listopada je izjavila da čeka odobrenje Ureda za uređenje spomenika kulture koji je morao odobriti gabarite nadgrobnog spomenika, a urna sa skladateljevim ostacima bila je pohranjena u Krematoriju još od njegovog sprovoda koji je bio 17. kolovoza.

'Rekli su mi da za izradu grobnice trebaju tri suha dana bez kiše kako bi se moglo betonirati mjesto na kojem će se položiti urna. Nakon toga slijedi izrada nadgrobne ploče i spomenika, a to može potrajati ido 90 dana. Sve me to jako rastužilo', kazala je tada.