NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM

Snježana Dujmić pokazala kakav mural na Ravnicama je osvanuo u čast njezinog Rajka

05.10.2020 u 10:36

Bionic
Reading

Kao posveta velikanu Rajku Dujmiću koji nas je napustio početkom kolovoza, u kvartu gdje je imao stan naslikan je mural. Njegova voljena supruga Snježana podijelila je fotografiju te napomenula da 'slika' još nije dovršena

Skladatelj, vođa grupe Novi fosili te dobitnik je Porina za životno djelo, prije dva mjeseca preminuo je od posljedica prometne nesreće koja se dogodila u mjestu Stari Laz, na području Ravne Gore. Mnogi nikad neće zaboraviti glazbenu legendu, a ovih dana dobio je lijepu posvetu u svom zagrebačkom kvartu.

Na svom Facebook profilu Rajkova udovica Snježana podijelila je fotografiju murala koji je osvanuo na Ravnicama. Kraj fotografije je naglasila kako još nije završen i da se osjeća zahvalno na tom djelu.

Rajkovi obožavatelji iz cijele regije su se složili kako je mural predivna gesta tko god ju je osmislio. 'Zaslužio je. Njegove pjesme će me pratiti dok sam živa', 'Te oči i osmijeh. Zauvijek s nama', bile su samo neke od poruka koje ostavljaju brojni štovatelji velikog skladatelja.

Podsjetimo, kantautor je izgubio nadzor nad svojim VW Tiguanom zagrebačkih registracijskih oznaka i sletio u provaliju. Prema policijskom zapisniku uzrok nesreće bila je neprilagođena vožnja. Nakon prometne nesreće u kojoj mu je teško ozlijeđeni Dujmić bio je u komi, priključen na respirator u Jedinici intenzivnog liječenja na Sušaku gdje je preminuo 4. kolovoza.