KARIJERA I PRIVATNI ŽIVOT CVJETAju

Goranu Bogdanu ide na svim poljima: Ne ispušta iz ruku svoju lijepu djevojku, ali ni filmsku nagradu

03.03.2020 u 14:06

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme jedan od naših najboljih glumaca proživljava vrlo uspješno životno razdoblje. Goran Bogdan je prije nekoliko dana u Berlinu imao svjetsku premijeru filma 'Otac', koji je na Berlinaleu osvojio dvije nagrade, a najveća podrška mu je djevojka, glumica Jovana Stojiljković koju nije ispuštao iz ruku na beogradskoj premijeri filma proteklog vikenda

Umjetničku svestranost Gorana Bogdana odavno su prepoznali i izvan granica regije te se naš glumac može pohvaliti i zapaženim ulogama u više popularnih i nagrađivanih stranih serija ('Fargo', 'The Last Panthers'), a trenutno radi na više projekata. Ovih dana itekako ima razloga za slavlje.

Za ulogu u filmu 'Otac' redatelja Srdana Golubovića (manjinska hrvatska koprodukcija čiji su hrvatski producenti Lana Matić i Boris T. Matić iz Propeler Filma), koju je nazvao jednom od dosad najzahtjevnijih, dobio je sjajne kritike, a film je prije nekoliko dana dobio nagradu publike i Ekumenskog žirija na 70. Berlinaleu.

Bogdanova uloga prvotno je bila namijenjena pokojnom glumcu Nebojši Glogovcu.

'Itekako mi je bilo teško uskočiti u lik koji je Nebojša trebao igrati. Prije svega, bio mi je prijatelj i, po meni, najveći živući glumac s ovih prostora. Bio sam vrlo tužan, a sam poziv na audiciju umjesto njega bio je velika čast. Bilo je vrlo teško. Osjećao sam veliko strahopoštovanje i dužnost da dam sve od sebe za tu ulogu. U početku sam stalno zamišljao njega u toj ulozi i morao sam se toga nekako osloboditi', izjavio je ranije za Jutarnji list.

Zaposleni glumac ljubavnu sreću pronašao je u 12 godina mlađoj srpskoj kolegici Jovani Stojiljković, s kojom se ovoga vikenda pojavio na premijeri filma 'Otac' u Beogradu. Na premijeru su stigli držeći se za ruke i pozirali sa smiješkom na licu.

Otvorenje filmskog festivala FEST Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Podsjetimo, Goran i Jovana su se zaljubili na snimanju srpske serije Dragana Bjelogrlića 'Senke nad Balkanom' u kojoj su bili ljubavni par. Na premijeri predstave 'Nečista krv' kad joj je Goran Bogdan donio buket cvijeća, počela su nagađanja da su u vezi, par je otad nerazdvojan. Jovana je bila s njima i prošlog tjedna u Berlinu, no nisu zajedno pozirali na crvenom tepihu čime su odmah krenula šuškanja da je veza u krizi. No zlonamjerne glasine ušutkali su ovoga vikenda pojaviši se zajedno na crvenom tepihu u Beogradu.

Svjetska premijera filma 'Otac' na Berlinalu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Maja Medić