NEČASAN ODLAZAK MANDALORIJANKE

Glumica Gina Carano sablaznila javnost skandaloznim objavama na društvenim mrežama pa zaradila otkaz

11.02.2021 u 14:22

Bionic
Reading

Kontroverzne objave na društvenim mrežama 38-godišnju glumicu i bivšu umjetnicu mješovitih borilačkih vještina Ginu Carano stajale su ugovora s Disneyem pa je više nećemo gledati u seriji 'Ratovi zvijezda'

'Gina Carano trenutno nije zaposlenik Lucasfilma, a to nije u planu ni u budućnosti', rekao je glasnogovornik LucasFilma za časopis People i dodao da su njezine objave na društvenim mrežama, u kojima ljude ocrnjuje na temelju njihovog kulturnog i vjerskog identiteta, odvratne i neprihvatljive.

Otkaz suradnje glumici je uslijedio nakon što je u utorak podijelila nekoliko kontroverznih objava na društvenim mrežama, koje su izazvale žestoku reakciju na istima i pozive da je se makne iz franšize 'Ratovi zvijezda'.

  • +2
Gina Carano u seriji 'The Mandalorian' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Na jednoj snimci zaslona, koju je snimio korisnik društvenih mreža, Carano dijeli objavu s nekog drugog računa u kojoj se odnos prema konzervativcima u SAD-u uspoređuje s odnosom prema Židovima u doba nacističke Njemačke.

'Zbog iskrivljavanja povijesti, većina ljudi danas ne shvaća da su do one točke u kojoj je nacističkim vojnicima bilo lako okupiti tisuće Židova, vlasti prvo učinile da ih njihovi susjedi mrze samo zbog toga što su Židovi. Zašto se to razlikuje od mržnje prema nekome zbog njegovih političkih pogleda?', stoji u skandaloznoj objavi koju je podijelila Carano.