NA KINO TV-u

Gledajte 'Jane Eyre' i 'Kriminalci na godišnjem' ovoga vikenda

24.01.2014 u 13:36

Bionic
Reading

Polakom se približava dodjela Oscara, te vam KINOTV večeras od 22 sata ljubavnom dramom 'Jane Eyre' predstavlja ovogodišnjeg nominiranog na najbolju sporednu mušku uogu, Michaela Fassbendera

Fassbender je svoj put među elitne hollywoodske glumce započeo filmom 'Jane Eyre' prije dvije i pol godine, nakon čega je slijedio niz hitova kao što su 'Sramota', 'Prometej' i sada '12 godina ropstva'. Fassbender nije postao popularan samo zbog glume, tome je pridonio George Clooney koji je jednom prilikom rekao da je, kada je vidi Fassbendera golog u filmu 'Sramota' 'shvatio da Fassbender može igrati golf držeći ruke na leđima'. Na stranu šale, 'Jane Eyre' je prekrasan kostimirani film (Michael O'Connor je za ovaj film bio nominiran za Oscara za najboljeg kostimografa) temeljen na poznatoj knjizi Charlote Bronte, a partnerica Fassbenderu u ovoj epskoj ljubavnoj priči je Mia Wasikowska.

Foršpan filma 'Jane Eyre'

KINOTV i u subotu nastavlja sa prikazivanjem odličnih filmova, pa je u 20.15 sati na programu izvrsna krimić-komedija 'Kriminalci na godišnjem' (In Bruges) koja je ljepotanu Colinu Farrellu prije četiri godine donijela Zlatni globus, što je bila najveća nagrada u njegovoj karijeri. Ujedno, film je bio nominiran za Oscara za najbolji scenarij, što ni ne čudi jer se radi o dovitljivoj i inteligentnoj priči o dvojici kriminalaca (Colin Farrell i Brendan Gleeson) koje njihov šef (Ralph Fiennes) prisilno šalje na odmor u Belgiju, gdje oni čekaju njegov poziv i odluku što da rade dalje.

Foršpan filma 'Kriminalci na godišnjem'