RADO SMO IH GLEDALI

Gdje su danas nekadašnje televizijske zvijezde?

28.06.2013 u 11:15

  • +5

Zaboravljena TV lica

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Prije deset i dvadeset godina svakodnevno smo ih gledali na malim ekranima, a onda su se posvetili obiteljima, majčinstvu, novom poslu... Evo gdje su danas zaboravljena TV lica poput Aleksandre Mindoljević, Tanje Tomić i Sanje Pavele

Sportska televizijska novinarka Tanja Tomić, nakon fizičkog sukoba sa suprugom Mislavom Margetićem ostaje bez posla na RTL Televiziji koja joj nakon tog incidenta u ljeto 2006. nije produljio ugovor. Iako je u javnosti dugo nismo vidjeli, Tanja Tomić nedavno nam je rekla kako je povratak na male ekrane ne zanima jer se potpuno posvetila majčinstvu. Ponosna majka trojice sinova udala se za pomorca Nikolu Ćuka s kojim živi na Lošinju. 'Zadnjih nekoliko godina ne mislim previše o poslu. Kada si devet mjeseci godišnje 'solo mama' trojice klinaca, to je samo po sebi izazov. U mnogim, čak svakodnevnim situacijama. Okupirana sam skoro tinejdžerom i dvoje male djece. Nema šanse da razmišljam o ičem drugom. Moj je posao biti mama. Uz gadni ritam nevjerojatno uživam', rekla je nedavno za tportal.

Iako je na malim ekranima nismo vidjeli dulje vrijeme, još se svi sjećamo zgodne Aleksandre Mindoljević koja je prije 20 godina bila prva pratilja Miss Jugoslavije, a kasnije je pamtimo s HTV-ovih ekrana kao jednu od najseksipilnijih voditeljica. Mada je kovala voditeljski zanat na HTV-u uz Vesnu Spinčić i Jasminu Nikić,  odabrala je poučavati nove generacije pa već nekoliko godina predaje nekoliko kolegija na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Ponosna je majka sina Olega.


Nekadašnja HTV-ova voditeljica, plavokosa Darija Mikulandra u tada gledanoj emisiji 'Zlatni gong' zadržala se godinama, a pamtimo je i po simpatičnoj govornoj mani, slovu 'r' koje nije mogla izgovoriti. Unatoč tome, danas je uspješna radijska voditeljica na Radio Dubrovniku. Majka je dvoje djece, a nakon udaje ima i novo prezime - Žanetić.

Davno popularna televizijska voditeljica Sanja Pavela koje se sjećamo iz 'Bravo showa' zbog ljubavi i suprugove karijere zapostavila je svoju. I danas je najveća podrška svom suprugu, košarkašu Josipu Vrankoviću. Televiziju je napustila 1997., kada je ostala trudna s prvim djetetom, a četiri-pet godina kasnije rodila je i drugo te se posvetila obitelji.

Na malim ekranima ne viđamo je više, ali zato se Ivana Šundov Hojan često može vidjeti na raznim društvenim događanjima, a neizostavna je gošća modnih revija. Majka dviju djevojčica i bivša voditeljica koje se gledatelji sjećaju po vođenju festivala zabavne glazbe, ali i zabavne emisije 'Lijepom Našom', sa suprugom vodi privatnu tvrtku.

Nekadašnja televizijska zvijezda i voditelj tada ultrapopularnog 'Turbo Limach Showa', Siniša Cmrk u nekoliko se navrata pokušao vratiti na male ekrane, no nekad stečenu slavu nije mogao vratiti. Nakon afere u kojoj ga je bivša suradnica optužila za zlostavljanje, prodavao je posuđe Zepter, a nedavno je izdao i svoj prvi roman za mlade 'Nulti sat'. Četrdesetosmogodišnji Cmrk sa suprugom i kćerkom mir je našao na selu u blizini Zagreba.

U pamćenje nam se urezala prije 20-ak godina kada je u 'Kolu sreće' okretala slova i pljeskala, no Tanja Tušek kasnije se dokazala kao voditeljica zabavnog programa koju HTV itekako cijeni. Već četiri godine sjedi u uredničkoj fotelji i kako nam je nedavno priznala, uopće nema želju biti ispred kamera. 'Život u javnosti je opterećenje. Čovjek za deset kuna kupi novine i onda ga zabavlja pet grama moje tuge. Stvarno pokušavam zaštititi privatnost koliko god mogu', objasnila je zašto joj, između ostalog, ne nedostaje rad ispred kamere.

Četrdesetčetverogodišnji Vinko Štefanac dvije godine zaredom vodio je popularni show 'Story Supernova' a 2003. 'Hrvatski idol'. Veću slavu stekao je u Sarajevu gdje je, osim sličnih natjecanja mladih, vodio i kviz 'Tko želi biti milijunaš'. Paralelno, Štefanac je i dalje nastavio biti aktivan u glumi, a gledatelji ga se ponajviše sjećaju po televizijskim ulogama iz hrvatskih sapunica poput 'Larinog izbora', 'Ponosa Ratkajevih', 'Najbolje godine'.

'Ogledalce, ogledalce, tko je najljepši na svijetu?' a ogledalce odgovara: 'Neno Pavinčić', samo je jedna od šala legendarnog Roberta Knjaza kojemu je Pavinčić bio vječna inspiracija. Voditelj prvog Big Brothera i RTL-ovog kviza 'Veto' dulje je vrijeme izbivao s TV-ekrana, no nedavno se ponovno vratio kao voditelj emisije 'Zodijak' koja se prikazuje na Z1.