INTERVJU JE DAO MILENI

Frano Lasić: 'Najveći uspjeh je da imam četvero predivne djece i da sam ostao vjeran svojim stavovima'

28.01.2022 u 18:11

Bionic
Reading

Život s jednim od najvećih glumačkih i glazbenih zvijezda nekadašnje ex-Yu scene, Franom Lasićem, za Milenu Lasić znači da može dobiti i intervju od supruga kada god to poželi. A njihov razgovor objavila je na portalu na kojem je ujedno i glavna urednica

Iako ima 67 godina, Frano Lasić ničime ne odaje da namjerava usporiti ili odustati od glumačkog poziva. Osim što ima jednu od glavnih uloga u srpskoj inačici popularne 'Dinastije', za koju je osobno dogovorio licencu za prikazivanje u Srbiji, publika će ga uskoro imati prilike gledati i u filmu 'Leto kada sam naučila da letim'.

O svom poslu, ali i djetinjstvu i profesionalnim počecima, Frano Lasić popričao je sa svojom suprugom Milenom Lasić, glavnom urednicom portala Bonžur.

Prisjećajući se djetinjstva, Lasić je otkrio kako je stjecajem okolnosti rođen u Rijeci, gdje je potom živio do svoje sedme godine, nakon čega se s roditeljima i sestrom preselio u Dubrovnik. Upravo za Rijeku ga vežu najranija sjećanja, među kojima je i učenje plivanja sa osušenim tikvama na leđima, budući da u to vrijeme nije bilo raznoraznih napuhanaca, koji bi olakšali djeci.

A onda se sjetio svoje bake po majci, Zdenke Kesterčanek, rođene Semelić, koja je svojom hrabrošću, marljivošću i, kako je rekao, obrazovanjem nadišla društvene barijere svog vremena te se, kao samohrana majka, uputila u Švicarsku. Tamo je, prisjetio se, kao jedna od prvih žena doktorirala kemiju i farmaciju na fakultetu u Luzani te je potom s prijateljicom Olgom kupila apoteku u Dubrovniku.

Njegov odabir glume kao zanimanja, itekako je iznenadio cijelu obitelj, budući da mu je djed Fran Kesterčanek bio osnivač Šumarskog fakulteta u Zagrebu, a djed Frano, po kojem je dobio ime, pravnik i povjesničar. Mama mu je, baš kao i baka, bila farmaceut, a otac inžinjer brodogradnje i profesor.

  • +3
Frano Lasić Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/PIXSELL

'Moj izbor zanimanja bio je iznenađenje, s obzirom na to da su smatrali da glumački poziv nije siguran posao. Iz tog sam razloga i diplomirao strojastvo, kojim se nikada u životu nisam bavio.'

No, gluma nije jedino čime se tijekom godina bavio. Imao je tiskaru, držao restorane, klubove i barove u Zagrebu, Beogradu i na Jahorini, a u slobodno vrijeme ljeti bi radio kao skiper na jedrilicama, zahvaljujući čemu je oplovio gotovo cijeli Mediteran.

Uz to obožava skijanje, ronjenje i tenis, a na pitanje supruge što smatra najvećim životnim uspjehom, jednostavno je rekao:

'Najveći uspjeh je da sam ostao dosljedan sebi, da imam četvero predivne djece i da sam u svom tom uzbudljivom životu, ostao vjeran svojim stavovima u životu.'