OVO SVE ZANIMA

Fotograf vjenčanja Toma Cruisea i Katie Holmes otkrio što se odvijalo 'iza kulisa' svadbe

23.11.2023 u 06:07

Bionic
Reading

Katie Holmes i Tom Cruise bili su 'it' holivudski par, a svoju su vezu ozakonili 2006. godine bajkovitim vjenčanjem u dvorcu Odescalchi u talijanskom gradiću Braccianu. Njihove, kao što se tada mislilo, najsretnije životne trenutke svojim je objektivom ovjekovječio fotograf Robert Evans, a sada se prisjetio toga

Bilo je to uistinu vjenčanje stoljeća, prepuno slavnih faca s holivudske A liste, stoga ne čudi to da su svi fotografi svijeta željeli da upravo oni budu ti koji će zabilježiti taj događaj. Čast je pripala fotografu Robert Evansu te je on tih dana snimio oko 5000 fotografija.

Kako je sve to izgledalo 2006. godine u dvorcu Odescalchi u talijanskom Braccianu, otkrio je tek sada, podijelivši mnoge zanimljive i javnosti nepoznate detalje.

Prije negoli je išta rekao, naglasio je da se u tim trenucima odnos Toma Cruisea i Katie Holmes činio stvarnim i prirodnim, iako je sve izgledalo poprilično usiljeno.

Tako se mnogi još uvijek sjećaju kako je Cruise svojoj 16 godina mlađoj kolegici izjavio ljubav skačući po sofi tijekom gostovanja u showu Oprah Winfrey, a potom ju je zaprosio na Eiffelovom tornju.

Samo vjenčanje, po obredu Scijentološke crkve, održano je samo nekoliko mjeseci nakon rođenja kćerkice Suri, a svi uzvanici ostali su zadivljeni vatrometom iznad dvorca iz 15. stoljeća, što je navodno koštalo više od tri milijuna dolara.

Vjenčanje Katie Holmes i Toma Cruisea Izvor: Profimedia / Autor: GIULIO NAPOLITANO / AFP / Profimedia

Inače, fotograf Evans snimao je i vjenčanje Jennifer Aniston i Brada Pitta 2000. godine, no za Yahoo Entertainment odlučio je otkriti detalje s Cruiseova vjenčanja.

Prisjećajući se samih priprema za događaj, rekao je da su ga zamolili da im pošalje svoje prethodne radove kako bi ih mogli usporediti s ostalima, a odabir je pao upravo na njega.

'Kada smo se susreli, bio je jako uzbuđen. Bilo je to nekako u vrijeme kada su mediji počeli pisati pomalo loše o njemu nakon onog skakanja na kauču, ali bio je jako fin. Rekao mi je: 'Tako sam sretan što sam te upoznao! Kada sam vidio tvoje radove, znao sam da je to - to!' Bio je jako uzbuđen', otkrio je Evans, dodavši da je s kolegom fotografom stigao u Rim i bio smješten u hotelu odmah pored sobe mladenaca.

Snimanja su počela dva dana prije službene ceremonije, uz razna slavlja i svečane večere. A onda su počele pristizati svjetske face - Jennifer Lopez, Victoria i David Beckham, Will Smith i Jada Pinkett Smith... No svi oni nisu ga ni najmanje impresionirali, jer bio je fokusiran na to da svoj posao odradi što je bolje moguće.

'Njih dvoje izgledali su jako stvarno i prirodno. Izgledalo je kao da se dobro zabavljaju i da su zaljubljeni. No tko zna, ipak su glumci, možda su sve i glumili.'

Rekao je i da zbog potpisanog ugovora o tajnosti podataka nije mogao otkriti ništa o izboru cvijeća ili torte, zbog čega je bilo puno nagađanja i informacija koje nisu bile istinite.