Birce Akalay

Fatalnoj turskoj zvijezdi koja se na setovima zaljubljivala u svoje partnere, gluma nije jedino čime se bavi

03.02.2023 u 20:21

Bionic
Reading

Glumica iz serije 'Očev izbor' koja je u ulozi Ilay, domaći gledatelji se sjećaju po serijama 'Asi' u kojoj je igrala Zeynep te 'Ljubav, vjera, nada' kao Have. Osim talenta i ljepote, vrlo je osviještena i velika zagovarateljica ljudskih prava, a bavi se i nakitom

Birce Akalay je rođena 1984. u Istanbulu. Godine 2004. godine natjecala se na izboru ljepote te je svoju zemlju predstavljala i na izboru za Miss Europe, a svoju voju vitku liniju zahvaljuje i tomu što se 13 godina profesionalno bavila baletom kojeg je napustila zbog ozljede koljena u srednjoj školi.

Za vrijeme sudjelovanja na izboru za Miss Turske televizijski producenti ponudili su joj da bude voditeljica sportskih vijesti na tamošnjoj javnoj televiziji. Završila je studij u Istanbulu, a prvu glavnu ulogu ostvarila je u seriji 'Ljubav, vjera, nada' u kojoj je igrala sa Muratom Ünalmisom s kojim joj se i privatnom životu dogodila ljubav. On ju je zaprosio već na snimanju 14. epizode. Vjenčali su se u svibnju 2011. godine, no u prosincu 2012. su se razveli.

U seriji 'Ben Onu Çok Sevdim' u kojoj je igrala nešto poslije razvoda tumačila jer ulogu Ayhan Adnan, koja je proživljavala sličnu situaciju. 'To je žena koja se bori sa zabranjenom ljubavi, a s druge strane ostaje u nesretnom braku kako bi zaštitila svoje dijete. Nisam mogla shvatiti taj lik, tu ženu', ispričala je Birce ranije. Potom se na snimanju serije 'Küçük Ağa' zaljubila se u televizijskom partnera Sarpa Levendoğlua. Za njega se 2014. udala, a razveli su se nakon tri godine braka. Zadnje su je mediji povezivali s kolegom Ibrahimom Çelikkolom.

Pisalo se kako je izjavljivala da ne želi roditi, nego da će posvojiti dijete, no ona je u jednom intervjuu izjavila da ne postoji veća bliskost od one između majke i djeteta. 'Najviše se veselim vlastitom rođendanu, premda je to u stvari dan moje majke. Ona svaki moj rođendan doživljava kao moje ponovno rođenje. I ja želim znati kakav je to osjećaj', izjavila je glumica.

  • +6
Birce Akalay Izvor: Profimedia / Autor: Netflix / Everett / Profimedia

Vrijeme ljubavnih sreća i nesreća nije je omelo u uspješnoj glumačkoj karijeri te osnuje svoj brend nakita. Ljubav prema izradi nakita otkrila je kada joj je bilo 14 godina, nakon što je izgubila ogrlicu koju joj je majka poklonila. Tijekom godina počela je skupljati ogrlice s likom Djevice Marije, a kroz godine je stekla kolekciju.

Inače, nedavno je na dodjeli nagrada DIAFA 2022. u Dubaiju preuzela svoje priznanje za međunarodnu glumicu godine koju je posvetila ženama u Iranu. Osudila je događanja u toj zemlji, a posebno odnos tamošnjih vlasti prema ženama.