'OČEV IZBOR'

Oduvijek je znala što želi: Zvijezda turske sapunice u djetinjstvu je zavoljela glumu, a put do uspjeha bio joj je trnovit

24.01.2023 u 06:36

Bionic
Reading

Veda Yurtsever u hit seriji utjelovila je Süleymanovu suprugu, i premda se ondje našla u sporednom dijelu ekipe, svojom izvedbom ubrzo je osvojila publiku i kritiku. Mnogi domaći gledatelji sjetit će se je iz serije 'Izgubljena čast'

Turska glumica Veda Yurtsever rođena je u Bingölu 1969. godine, a još od malih nogu pokazivala je interes za glumu. Džeparac je štedjela za kazališne predstave, no premda su roditelji davali podršku njezinom interesu za umjetnost, kada je došlo vrijeme da upiše fakultet, nije imala njihovu podršku da studira glumu.

U Eskişehiru je ipak upisala dramsku umjetnost na tamošnjem sveučilištu, a kad je diplomirala, krenule su prve uloge, kasnije i priznanja. Glumački počeci vezani su joj upravo uz kazalište, u kojem je učinila i svoje prve redateljske korake.

Televizijska slava stigla joj je tek 2000-ih, kad je dobila prve uloge u serijama i filmovima. Otad niže uspješne projekte, ali i nagrade. 'Moja najveća prednost bila je želja za učenjem', rekla je svojedobno Veda u intervjuu. Naporno je, priznala je tada, radila da bi došla do uspjeha u kakvom uživa danas.

Veda Yurtsever Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo RTL

Njezin privatni život nije pretjerano izložen javnosti. U turskim medijima 2018. je objavljeno da se nakon 20 godina braka sporazumno razvela od tri godine mlađeg Mahira Ipeka. Vjenčali su se 1998. godine, a 2003. godine dobili su sina Söza İpeka. Glumica je podnijela zahtjev za razvod na obiteljskom sudu u Istanbulu, a u njemu je navela da je njihov brak definitivno narušen i završen. 'Odlučili smo završiti naš brak kako bismo nastavili naše prijateljstvo', poručili su Veda i otac njezinog sina.

Otad Veda uživa u svom poslu, a izvan seta druži se s brojnim prijateljima. 'Od onih sam koji vole posjećivati restorane i uživati u ribljim specijalitetima. Kad imam slobodnog vremena, nastojim ga provoditi s prijateljima. Prošećem se do tržnice, provodim vrijeme sa svojim ljubimcem te uživam u dugim šetnjama', otkrila je.