KRALJEVSKA POSLA

Evo zašto Meghan Markle nikad neće ponijeti titulu princeze

27.11.2017 u 13:41

Bionic
Reading

Princeza - što je titula kojom već neki obožavatelji prilika na kraljevskim dvorima nazivaju svježu zaručnicu princa Harryja - glumica Meghan Markle nikad neće postati jer je ta čast rezervirana za žene rođene u kraljevskoj obitelji, poput princeze Charlotte

U britanskoj monarhiji, piše Daily Mail, titulu princa ili princeze može imati samo netko tko je rođen u kraljevskoj obitelji, pa će ona pripasti tek djeci Meghan i Harryja, ukoliko ih budu imali.

Kada su se prije šest godina vjenčali Kate i William, ona je dobila kraljevsku titulu koja opisuje njezin odnos prema suprugu - princeza od Williama - no nakon što on naslijedi očevu titulu, ona će se moći nazivati princezom od Walesa.

Isto vrijedi i za Meghan i Harryja pa ukoliko se uda za princa Harryja, 36-godišnja Meghan bi mogla ponijeti titulu Njezino kraljevsko visočanstvo princeza Harryja od Walesa.

Postoji još jedna mogućnost. Poput Kate i Williama, Meghan i Harry će prilikom vjenčanja vjerojatno od monarhije dobiti vojvodstvo. Nagađa se da bi im kraljica mogla dati Sussex, koji nije dodijeljen nikome iz kraljevske obitelji još od 1843. godine.

Kad je kraljica Williamu i Kate darovala vojvodstvo za vjenčanje, on je svom imenu dodao titulu vojvode pa se pretpostavlja da bi vjenčanjem Harryja i Meghan monarhija mogla dobiti vojvodu i vojvotkinju od Sussexa.

Potencijalna prepreka za status Meghan Markle mogao bi biti njezin razvod 2013. od producenta Trevora Engelsona, ali u kraljevskoj obitelji već postoji presedan princa Charlesa i njegove supruge Camille Parker Bowles, koji su oboje prije vjenčanja 2005. bili razvedeni.

  • +16
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia