BROJKE NE LAŽU

Evo tko se u kraljevskoj obitelji najviše naradio, a tko je 'hvatao krivine'

15.12.2023 u 11:32

Bionic
Reading

Ni 2023. godina nije prošla ispod radara britanskim medijima koji su pomno pratili i bilježili sve što su radni članovi kraljevske obitelji napravili. Sva njihova putovanja, pojavljivanja i ostale aktivnosti stavljena su na hrpu otkrivši tko je bio najradišniji

Treću godinu zaredom titula najradišnijeg člana britanske kraljevske obitelji pripala je sestri kralja Charlesa III, princezi Anne. Ona je u 2023. godini odradila čak 457 angažmana, ne žaleći se ni na šta, iako ima već 73 godine.

Za razliku od prijašnje dvije godine, ove joj se približio kralj Charles III, koji odradio 425 unaprijed dogovorenih angažmana. Iako je odradio manje, njegovi su angažmani bili medijski popraćeni, jer svaki njegov dolazak u kojem podržava aktivnost udruga ili projekata čiji je pokrovitelj, ne prolaze 'ispod radara'.

S MAMOM KATE

Najslađi pomoćnici: Louis, Charlotte i George pakirali poklone za siromašne

Pogledaj galeriju

Princeza Anne, s druge strane, većinu zadataka obavlja bez medijske pompe. 'Ona je nezaustavljiva i često obavlja i više angažmana u jednom danu', otkrio je nekadašnji glasnogovornik kraljice Elizabete II, Dickie Arbiter. Ono što je zanimljivo je da su i princeza Anne i kralj Charles III ove godine udvostručili svoj javni rad i angažman, koji je prošle godine, kada je riječ o dvije godine starijoj sestri, iznosio 214 zaduženja, odosno 181 zaduženje za Charlesa.

na božićnom koncertu

Prinčevi George i Louis te preslatka princeza Charlotte opet ukrali svu pozornost

Pogledaj galeriju

Nakon njih, na trećem mjestu slijedi princ Edward s 297 angažmana, kraljica Camilla sa 233 te vojvotkinja od Edinburgha, Sophie sa 219 angažman.

Iako su medijski najeksponiraniji, princ William i Kate Middleton imali su, zbog obiteljskih obaveza, u prosjeku jedan do dva angažmana tjedno, osobito William koji je manje usredotočen na pokroviteljstva te se fokusira na ciljane kampanje koje radi preko svojih zaklada.