MRAČNIJA VERZIJA

Evo kakav je zapravo trebao biti kultni film 'Zgodna žena'

06.03.2017 u 16:52

Bionic
Reading

Filmski megahit iz devedesetih, 'Pretty Woman' s Julijom Roberts i Richardom Gereom, bajkovita i romantična priča o uspješnom poslovnom čovjeku i prostitutki u koju se beznadno zaljubi, osvojio je brojna srca diljem svijeta, a njegova popularnost ne opada ni s godinama. No film je trebao biti potpuno drugačiji - i vrlo mračan

'Ne mogu vam reći koliko smo vremena proveli razgovarajući o tome u kojem bi se smjeru priča trebala odvijati. U originalu prostitutka je trebala umrijeti nakon predoziranja, a u konačnoj verziji ona nije ni uzimala droge', otkrio je Jeffrey Katzenberg, nekadašnji šef Disneyjeva studija.

Dodao je da je bilo teško uvjeriti ljude da snime tako težak i depresivan film u Disneyjevoj produkciji, pa su se odlučili za drugu verziju te je sve što se dogodilo nakon toga ušlo u filmsku povijest. 

Nešto blaži i mogući završetak bio je da Lewis plati prostitutki velik iznos za provedeno vrijeme te da se razdvoje. No priča je postala bajkovitija nakon što je redatelj Garry Marshall odlučio prepraviti scenarij te počeo inzistirati na sretnom kraju filma.