sve ZBOG koronavirusA

Estrada u neizvjesnosti oko novogodišnjih nastupa: Graši propala gaža u Dubrovniku, Severina ne računa ni na što

26.11.2020 u 13:05

Bionic
Reading

Domaće glazbene zvijezde u ovo vrijeme obično mahom imaju dogovorene novogodišnje angažmane. Nekad su u novogodišnjoj noći zarađivali bogatstvo, a danas se mogu tek sa sjetom sjećati dobrih starih vremena, osobito ove pandemijske godine kad su im propali i drugi nastupi. Ispraćaj stare i doček nove godine zbog pogoršane epidemiološke situacije čini se, bit će ove godine daleko skromniji, a mnogi glazbenici ispratit će godinu - kod kuće

'Zbog poštovanja svih epidemioloških mjera i brige za zdravlje svih naših sugrađana i posjetitelja, aktivnosti tijekom adventskih svečanosti ove su godine reducirane. U skladu s tim ova će godina morati proteći bez novogodišnjega koncerta i organiziranog dočeka na splitskoj Rivi', izjavila je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita za Slobodnu Dalmaciju. Ništa ni od dočeka na Stradunu, a ondje je u najluđoj noći trebao sve uveseljavati Petar Grašo. Kao alternativu imao je dogovoren doček u crnogorskom hotelu 'Splendid', no ni to se neće dogoditi, a otvorena još uvijek stoji ponuda za novogodišnji koncert na otvorenom u gradu u blizini Splita.

Direktor šibenske Turističke zajednice Dino Karađole za Slobodnu Dalmaciju je rekao da ne želi istrčavati u javnost s informacijama kako je osmišljen javni doček 2021. u Krešimirovu gradu. Istaknuo je da je izvođač dogovoren, i to 'dobar, poznat strani izvođač'. U Zadru neće biti javnog dočeka.

  • +4
Severina Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Severinin menadžer Tomislav Petrović rekao je kako otkako je krenulo s pandemijom, ništa nisu planirali po tom pitanju. 'Ne računamo ni na što. Ako se slučajno situacija promijeni, u što čisto sumnjam, znat će se. Ali situacija je takva da se ništa dugoročno ne može planirati', rekao je Petrović.

Tony Cetinski ima dvije ponude za novogodišnji glazbeni angažman. 'Jednu sam dobio u Hrvatskoj, druga je izvana, pa ćemo vidjeti. Neću reći gdje, to mi je bezveze s obzirom na trenutačne mjere zbog epidemiološke situacije. Ako će nešto biti od dočeka, to će biti u zadnji trenutak, ali sumnjam. Više ne vjerujem u te stvari, takvih događanja sigurno neće biti još neko vrijeme', rekao im je, a menadžer Dževad Zahirović koji radi s različitim profilima izvođača, od Rozge i Gibonnija do Sandija je istaknuo kako mu nitko od izvođača nije rekao da ima pozive.