borba s infekcijom

Elton John završio u bolnici

25.04.2017 u 11:27

Bionic
Reading

Nakon što je za vrijeme turneje po Južnoj Americi dobio opasnu, a u nekim slučajevima čak i smrtonosnu bakterijsku infekciju, po povratku u Veliku Britaniju slavni je pjevač hitno hospitaliziran. Nakon 12 dana boravka u bolnici, od čega čak dva na intenzivnoj njezi, Elton John osjeća se dobro, no otkazao je nekoliko koncerata u Las Vegasu

Sedamdesetogodišnji britanski pop pjevač Elton John pušten je iz bolnice s odjela intenzivne njege nakon što je na turneji po Južnoj Americi pokupio bakterijsku infekciju koja može biti smrtonosna. Prve simptome osjetio je na letu iz Santiaga u London i odmah po slijetanju hitno hospitaliziran.

Doktori su se potrudili u najkraćem mogućem roku ukloniti svu infekciju, a u bolnici je proveo sveukupno 12 dana, od čega je dva proveo na intenzivnoj njezi, prije nego što je 22. travnja i službeno pušten kući. Zbog svega što mu se dogodilo, morao je otkazati niz nastupa u Las Vegasu kako bi se mogao oporaviti.

'Tijekom nedavne vrlo uspješne turneje po Južnoj Americi, Elton je pokupio opasnu i neuobičajenu bakterijsku infekciju. Tijekom leta kući iz Santiaga u Čileu, simptomi su se pogoršali, stoga je odmah po slijetanju primljen u bolnicu gdje je podvrgnut nizu tretmana kako bi se uklonila infekcija. Zahvaljujući stručnom timu, ova vrsta infekcije, koja je rijetka i može biti smrtonosna, brzo je identificirana i uspješno izliječena. Sada čekamo njegov potpuni oporavak', stoji u dopisu medijima koji je poslao njegov glasnogovornik.

Oglasio se i sam pjevač: 'Nevjerojatno sam sretan da imam tako odane fanove i duboko se ispričavam što ih moram razočarati otkazivanjem koncerata. Neopisivo sam zahvalan cijelom medicinskom timu što su odlično obavili svoj posao i što se napokon osjećam dobro.'

Elton John otkazao je osam koncerata u The Colosseum at Caesars Palace u Las Vegasu, a prvi nastup održat će na engleskom stadionu Twickenhamu 3. lipnja.