oštar osvrt

Elon Musk o seriji 'Gospodar prstenova: Prstenovi moći': 'Tolkien se okreće u grobu'

06.09.2022 u 13:13

Bionic
Reading

Najbogatiji čovjek na svijetu očito nije ljubitelj Amazonove serije engleskog pisca J. R. R. Tolkiena. Osvrnuo se na hit seriju na društvenoj mreži, a njegovi komentari su sve samo ne pozitivni

'Tolkien se okreće u grobu', poručuje Elon Musk na Twitteru, a pojasnio je i zašto tu hit seriju smatra toliko lošom. 'Gotovo svaki muški lik do sada je kukavica, kreten ili oboje', a dodao je i da samo 'Galadriel hrabra, pametna i dobra'.

Musk je, piše The Hollywood Reporter u dugogodišnjoj svađi i rivalstvu s osnivačem Amazona Jeffom Bezosom, a rivalstvo se pojačalo otkako se Muskov SpaceX i Bezosov Blue Origin izravno natječu. Neprijateljstvo između dvojice najbogatijih ljudi na svijetu dovelo je do toga da izvršni direktor Tesle trola Bezosa i njegove kompanije.

Do sada se serija pokazala kao veliki uspjeh za Amazon. Prve dvije epizode gledalo je ​​25 milijuna gledatelja, što je najbolja premijera Prime Videa dosad. Kritičari su također pozitivno reagirali, a serija se može pohvaliti s 84 posto pozitivnih recenzija kritičara na Rotten Tomatoesu i 71 posto na Metacriticu.

Izvor: Društvene mreže

S druge strane, ocjene publike bile su loše, što je dovelo do optužbi za bombardiranje recenzijama na račun basoslovne serije zbog čega je Amazon uveo odgodu od 72 sata za sve recenzije korisnika objavljene na Prime Videu. Svaka se kritika zatim procjenjuje kako bi se utvrdilo je li autentična ili je krivotvorina. Raste broj korisnika društvenih mreža koji negoduju zbog te odluke Amazona. Pojedini izvori bilježe da su na udaru cenzure i recenzije na IMDB-u, najvećem mrežnom repozitoriju sedme umjetnost koji je inače u vlasništvu Amazona.

Povratne informacije na neovisnim izvorima i generatorima recenzija su porazne. Gledatelji producentima zamjeraju seksizam, pretenciozno i neuvjerljivo glumatanje, generalnu pronevjeru Tolkienove ostavštine i izostanak 'duše' prikriven raskošnom, ispraznom produkcijom i specijalnim efektima