JEDNA NOSTALGIČNA

Ella Dvornik pokazala obiteljsku fotografiju djeda, legendarnoga glumca Borisa Dvornika: 'Šteta što nemam više ovakvih fotki'

08.05.2021 u 09:12

Bionic
Reading

Na svom Facebook profilu Ella Dvornik prisjetila se djeda, jednog od najpopularnijih hrvatskih filmskih i televizijskih glumaca svih vremena Borisa Dvornika, koji je preminuo prije 13 godina u 69. godini života u svom voljenom Splitu

Fotografiju svog djeda kao malenog dječaka u maminu naručju Ella je objavila na svom Facebook profilu uz riječi: 'Moj dida Boris kao beba, ljeto 1939. Šteta što nemam više ovakvih fotki. Baš je fora vidjeti'.

Legendarni glumac, otac Deana i Dine Dvornika, preminuo je u ožujku 2008, a samo šest mjeseci kasnije, u rujnu je preminuo njegov sin i Ellin otac Dino.

Boris Dvornik najpoznatiji je po ulogama u antologijskim serijama 'Naše malo misto' i 'Velo misto', a legendarna rečenica Meštra kojeg je utjelovio u 'Velom mistu' 'Neću politiku u svoju butigu!' još uvijek se citira.

Moj dida Boris kao beba , ljeto 1939. ☺️ steta sto nemam vise ovakvih fotki. Bas je fora vidjet.

Objavljuje Ella DvornikPetak, 7. svibnja 2021.

Ovaj markantni, raspjevani, glasni Dalmatinac bio je istinski ljubitelj nogometa i jedan od najvećih navijača Hajduka, a na filmskom ekranu pojavio se 1960. godine u filmu France Štiglica 'Deveti krug'. U 'Kapelskim kresovima' igrao je Dimnjačara, a jedna od posljednjih bila mu je uloga Branka Lorgera u 'Ponosu Ratkajevih'. No uloge po kojima ćemo ga vječno pamtiti su definitivno one iz 'Našeg malog mista' i 'Velog mista'. U seriji 'Naše malo misto' glumio je dobričinu Roka Prča, lokalnog šarmera, zafrkanta koji zbog pridruživanja partizanima i zahvaljujući snalažljivosti postane direktor hotelskog poduzeća te najmoćniji čovjek u mjestu, a u 'Velom mistu' Boris Dvornik bio je duhoviti i britki brico Meštar.