MICHELLE DOCKERY

Elegantno vjenčanje zvijezde serije 'Downton Abbey' u središtu Londona

26.09.2023 u 21:30

Bionic
Reading

Michelle Dockery ovog je vikenda postala supruga filmskog producenta Jaspera Waller-Bridgea, a njihovo vjenčanje pravi je primjer profinjenih londonskih vjenčanja s listom poznatih uzvanika. Slavlje je okupilo glumce serije 'Downton Abbey', a mladenka zablistala u klasičnoj vjenčanici

Krema britanskog glumačkog društva okupila se u Crkvi svetog Nikole u zapadnom Londonu ovog vikenda, a sve u čast vječanja glumice Michelle Dockery i njezinog partnera Jasper Waller-Bridgea. Elegantna glumica u London je za tu prigodu vratila dašak starog britanskog glamura, a fotografije su 'iskopali' obožavatelji kultne serije 'Downton Abbey'.

Fotografije na društvenim mrežama pokazuju kako je mladenka je bila vrhunac elegancije u jednostavnoj vjenčanici A-kroja. Četvrtasti otvor uokvirile su tanke naramenice, a dojam glamura postigli su nabori na suknji vjenčane haljine. Uz to, mladenka je imala i klasičan veo te razbarušeni buket cvijeća.

Popularna Britanka satenskom vjenčanicom je odala počast Londonu odabravši londonsku dizajnericu Emily Wickstead.

Vjenčanje britanske glumice i filmskog producenta Jasper Waller-Bridgea okupilo je Jamesa Nortona i Lesley Manville, ali i poslužilo kao svojevrsni reunion likova serije 'Downton Abbey' pa su romantičnoj ceremoniji prisustvovali i Imelda Stauton, Hugh Bonneville, Lily James, Allen Leech, Elizabeth McGoven, ali i tvorac serije Julian Fellows sa svojom suprugom Emmom Joy Kitchener, bivšom dvorskom damom.

Veliku je pozornost privukla i Phoebe Waller-Bridge, sestra mladoženje koja je javnosti dobro poznata kao engleska glumica, scenaristkinja i producentica. Kao kreator, glavni pisac i zvijezda humoristične serije 'Fleabag' osvojila je tri Primetime Emmy nagrade, dva Zlatna globusa i televizijsku nagradu Britanske akademije.

Ona je na bratovo vjenčanje stigla u upečatljivoj kombinaciji u chic koraljnom Etro odijelu s prslukom, a outfit je unaprijedila crnom maramom i slamnatim šeširom s crnim obrubom. Njezin 'plus jedan' na ovom vjenčanju bio je njezin dugogodišnji partner i dobitnik Oskara Martin Macdonough. Iako još uvijek nema službene potvrde, čini se da joj je Martin odnedavno i zaručnik jer je na njezinom prstu uočen veliki dijamantni prsten.

Prije ceremonije u kasnoviktorijanskoj crkvi uz rijeku, gosti su se okupili u obližnjem pubu 'George and Devonshire', a nakon obreda vjenčanja veselje se nastavilo u 'Orleans House Gallery' u Twickenhamu. Sama se zgrada može pohvaliti veličanstvenim pogledom na Temzu i salama koje obiluju ukrasnim štukaturama.

Međutim, ovo nije prvi put da je glumica planirala vjenčanje. Naime, prije sedam godina preminuo je njezin zaručnik John Dineen u dobi od tek 34 godine. Dockery je 2015. izašla u javnost sa svojim osjećajima tuge opisujući sebe kao udovicu, a četiri godine nakon ponovno je pronašla sreću u ljubavi zaljubivši se u filmaša kojem je ovog vikenda izrekla 'da'.

zaručili se prošle godine

Vjenčali se Margaret Qualley i Jack Antonoff, na slavlje stigla brojna zvjezdana imena

Pogledaj galeriju