FILMSKO-VINSKO PUTOVANJE

‘Dvoboj vinara’ - odlična humoristična drama s neponovljivim Alanom Rickmanom

31.12.2022 u 07:33

Bionic
Reading

Nagrađivana američka humoristična drama 'Dvoboj vinara' simpatično je te na momente urnebesno filmsko-vinsko putovanje koje nikako ne biste trebali propustiti!

Dvoboj vinara (Bottle Shock), nagrađivana (Seattle International Film Festival) američka humoristična drama iz 2008. godine redatelja Randalla Millera, šarmantno je te neočekivano edukativno filmsko putovanje pogonjeno ljubavlju prema dobroj kapljici, neponovljivim Alanom Rickmanom te mnogima neodoljivim Chrisom Pineom koje nikako ne biste trebali propustiti čak i ako niste enolog!

In vino veritas

U središtu Dvoboja vinara - inače baziranom na stvarnom događaju, odnosno na čuvenom vinskom natjecanju iz 1976. godine poznatom i kao Pariška presuda - nalazi se britanski iseljenik, somelijer te trgovac vinom Steven Spurrier (Alan Rickman) koji je svoju sreću odlučio potražiti u Francuskoj i to upravo u onom gradu kojem se običava tepati kao Gradu ljubavi, odnosno Parizu.

Međutim, Stevenu u poslovnom smislu baš i ne cvjetaju ruže i taman kad se čini da će sve nastaviti ići silaznom putanjom, tijekom razgovora s njegovom najvjernijom mušterijom (ili, kako on to sam za sebe kaže, entuzijastičnim zagovornikom) Mauriceom (Dennis Farina) izrodit će se jedna fenomenalna ideja: vinsko natjecanje na kojem će vina biti ocjenjivana naslijepo!

U želji da poslovično zahtjevne Parižane upozna s kvalitetnim vinima iz drugih krajeva (konkretno SAD-a) te na taj način, naravno, promovira i svoju "vinsku akademiju", Steven će se morati i zaputiti u te druge krajeve. Točnije, zaputit će se u tada još uvijek nepoznatu dolinu Napa gdje će susresti entuzijastičnog Boa (Chris Pine) koji će - a za razliku od vlasnika vinarije Chateu Montelene te oca mu Jima (Bill Pullman) - spremno prihvatiti Stevenov izazov te na taj način otvoriti put čitavom kolopletu događaja koji će zauvijek promijeniti vinski svijet...

Izrazito opuštajuć, "lagan" te na momente nepatvoreno urnebesan (u prvom redu zahvaljujući Rickmanovom iznimnom talentu za komediju), u Dvoboju vinara, kao i uvijek, možete uživati uz malu pomoć vašeg vjernog streaming servisa Pickbox NOW i to, po mogućnosti, uz čašu kakvog dobrog vina po vašem izboru!