nakon 16 godina

Duran Duran ponovo stiže u Hrvatsku

08.05.2017 u 10:18

Bionic
Reading

Jedan od najvećih pop bendova svih vremena donijet će svoju bezvremensku kolekciju hitova na zagrebački stadion Šalata u utorak 29. kolovoza

Britanska grupa Duran Duran glazbena je institucija koja je iznjedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. Karijera duga 35 godina, 14 studijskih albuma i preko 100 milijuna prodanih ploča diljem svijeta te nebrojeno nagrada označili su Duran Duran jednim od najprepoznatljivijih bendova našeg doba.

Ono što je počelo kao alternativna glazbena priča 1982. u engleskom Birminghamu u samo dvije godine naraslo je do svjetske senzacije. Držeći prva mjesta na ljestvicama najboljih britanskih singlova, bend je predvodio osvajanje američkog tržišta s čak 21 singlom na Billboardovoj ljestvici top 10. Od početaka uz istoimeni album 'Duran Duran', 'Rio', koji ga je naslijedio i označio pohod na Ameriku, 'Seven And The Ragged Tiger' i 'Notorious', 'Big Thing' ili pak 'Thank You', 'Red Carpet Massacre', kao i najnoviji, hvaljeni 'Paper Gods', s kojim su se otisnuli na veliku svjetsku turneju, podarili su nisku nevjerojatnih hitova.

I više od tri desetljeća od ukazanja na glazbenoj sceni Duran Duran je u naponu snage. Zagreb će tako čuti bezvremenske megahitove kao što su 'Hungry Like A Wolf', 'Rio', 'Wild Boys', 'Come Undone', 'Ordinary World', 'Union Of The Snake', 'The Reflex', 'A View To A Kill', 'Girls On Film', 'Save A Prayer' ili 'Notorious', sve one koji su u glazbenim enciklopedijama upisani velikim slovima. Bend stiže u Zagreb u sklopu svjetske turneje 'Paper Gods'.