IZGLEDA SVE BOLJE

Dugo je nismo vidjeli: Nives Ivanković zablistala na premijeri drame u Splitu

01.12.2018 u 09:59

Bionic
Reading

Na sceni splitskog HNK u petak navečer premijerno je izvedena drama 'Paralelni svjetovi' Mira Gavrana. To je prva premijera našega najizvođenijeg hrvatskog autora u svijetu, a u njoj je ulogu ostvarila i Nives Ivanković koja je briljirala na sceni, a na zablistala je i na domjenku gdje je primala komplimente na račun svog dobrog izgleda

Predstava se igra u režiji Gorana Golovka i dramaturškoj obradi Jasena Boke, priča je o ljudima koji prolaze kroz krizu srednjih godina i intimne turbulencije koje to iskustvo nosi, a u njoj jednu od uloga tumači i dramska prvakinja HNKNives Ivanković koju su gledatelji mogli pratiti u hvaljenoj seriji 'Novine' na HRT-u u režiji Dalibora Matanića u kojoj je nakon 25 godina glumačkog rada postala predsjednica Republike Hrvatske.

'U predstavi Paralelni svjetovi tumačim ulogu Suzane, sveučilište profesorice, ambicionzne žene, supruge glavnog protagoniste koji je pobjegao iz stvarnog svijeta. Beskrupulozna je i ambiciozna žena, kojoj nije bitna ljubav, ona je ajmo to tako reći - negativka', ispričala je za tportal 51-godišnja glumica.

Nakon premijere zablistala je u Replay kombinezonu i sakou istog brenda na koje je iskombinirala tamno crvene salonke od baršuna talijanske marke Ouye', a na glavu je stavila posljednjih godina popularan trendi ukras za glavu - turban.

'Kada čovjek dođe u 51 godinu puno snova ostaje samo snovima. Kad razmišljam o tome kud me sve život vodio i nosi, znam da sam pokušala iskoristiti svaku priliku da napravim najpoštenije što mogu i najbolje što mogu. Nekako se vodim s tim da moj život ima neki kronologiju koju je onaj gore nacrtao tako kako je nacrtao', izjavila je ranije.

U drami 'Paralelni svjetovi' osim nje glume Trpimir Jurkić, Nives Ivanković, Arijana Čulina, Elvis Bošnjak,Tajana Jovanović, Anastasija Jankovska, Zorana Kačić Čatipović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marjan Nejašmić Banić, Nenad Srdelić, Vicko Bilandžić, Goran Marković, Pere Eranović, Andrijana Vicković i glazbenici Joško Cikatić i Andrija Ječmenjak.

  • +12
Premijera predstave "Paralelni svjetovi" Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL