VELIK IZAZOV

Nives Ivanković u ulozi predsjednice Hrvatske: 'Ne bih mogla biti političarka'

17.09.2018 u 10:16

Bionic
Reading

Trenutno je možemo gledati u seriji 'Novine', a nakon uloge u filmu 'Zvizdan' redatelj Dalibor Matanić ponovo je jednoj od naših najpopularnijih glumica dodijelio rolu s mnogo izazova. Nives Ivanković će tako ni manje ni više utjeloviti lik predsjednice Hrvatske

'Vrlo intrigantno, zahtjevno, kompleksno, tako da je to bio baš fin glumački izazov. To je još jedna suradnja s Daliborom Matanićem, s kojim sam radila 'Zvizdan'. Dado i ja smo kliknuli i nisam sumnjala da će on naći nešto što će mi biti zanimljivo. Predsjednica Republike, ljevičarka i socijaldemokratkinja glavna je oponentica nositelju te serije, igra ga Dragan Despot, a on je predstavnik desnice za mjesto predsjednika. On se pojavljivao i u prvom serijalu. Mnogo je tu i glumaca iz BiH, kao što je moj kolega Izudin Bajrović. Radili smo u Zagrebu i Rijeci po najvećim hladnoćama i burama, ali bila je zanimljiva ekipa. Političari su bolji glumci od glumaca. Toliko trebaš reći stvari, a da ništa ne kažeš, toliki tekstovi i sve to skupa - mislim da se nikada ne bih politički angažirala. Imam u životu sreću da sam glumica, pa da sam jednom bila i predsjednica', izjavila je za Azru.

Život predsjednice, kaže glumica, određen je nekim protokolom.

'Ova serija se već počinje nametati kroz medije, iako nitko još nije, osim na festivalu u Puli, pogledao prvu epizodu. Ne gledam ništa što radim, ne volim sebe gledati, tako da neću ni ovo. Neminovno je da ljudi odmah pomisle na Kolindu Grabar Kitarović, međutim ovo je potpuno drugačija predsjednica, s drugačijim problemima. Osim političke borbe i rivalstva, zanimljivo je to što se ulazi u privatne svjetove oba kandidata. Ne bih mnogo otkrivala, ali sam taj protokol koji predsjednica mora odrađivati u javnosti jako je zahtjevan. Mislim da ću ipak ostati samo na glumačkom iskustvu predsjednice i ne bih mogla biti političarka, a kakva sam predsjednica kao glumica, to ćete vidjeti', najavila je Nives Ivanković.

  • +6
Nives Ivanković Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo