VAŽNO PITANJE

Dok Meghan Markle boravi u Kanadi, princ Harry pokušava postići idealan financijski dogovor s obitelji

11.01.2020 u 15:57

Bionic
Reading

Britanski princ Harry spreman je iskoristiti vrijeme u Londonu za postizanje dogovora o povoljnom napuštanju glavnih kraljevskih dužnosti u razgovoru s ocem, princom Charlesom i bakom, kraljicom Elizabetom, nakon što su on i supruga Meghan Markle najavili povlačenje iz uloga u britanskoj kraljevskoj obitelji

Kako ističu izvori bliski kraljevskom paru, Harryju se pretjerano ne žuri sklopiti dogovor s obitelji jer je odlučan u namjeri osiguranja najboljih mogućih financijskih uvjeta za svoju obitelj, budući da se on i Meghan kreću u pravcu 'financijske neovisnosti'.

Harryjev otac, princ Charles, trenutno se nalazi u svojoj škotskoj rezidenciji u Birkhallu, dok kraljica Elizabeta boravi na imanju u Sandringhamu, a gdje će se i kada početi odvijati pregovori o Harryjevu i Meghaninu napuštanju uloga u britanskoj kraljevskoj monarhiji još uvijek je nepoznanica.

  • +5
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Joe Giddens / PA Images / Profimedia

Sina Archieja vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ostavili su s dadiljom kada su se u ponedjeljak vratili u London iz Kanade nakon godišnjeg odmora u trajanju od šest tjedana. Meghan, koja je u četvrtak napustila Veliku Britaniju, prema navodima pojedinih izvora nije rezervirala povratnu kartu za London.

U međuvremenu, svojoj obitelji Harry pokušava osigurati 'progresivnu novu ulogu', što znači da bi par od britanske kraljevske obitelji mogao biti odvojen na duže vrijeme. Britanski princ snažno je uključen u pregovore koji se vode, kao i svi stariji članovi njegovog tima.

Kraljevski insajderi dali su naslutiti kako bi Harryjevi pregovori s obitelji mogli potrajati duže nego što su pojedini tvrdili. 'Ovo je njihova budućnost i njihov život. Neće se uspjeti samo tako riješiti svojih uloga', izjavio je jedan izvor britanskom Telegraphu.

Nakon vijesti koja je prodrmala svijet, princ Harry još uvijek se nije osobno susreo s ocem ili kraljicom.

  • +3
Meghan Markle i princ Harry s malenim Archiejem Izvor: Profimedia / Autor: Pool/George Rogers / Sipa Press / Profimedia

Njezino Visočanstvo, kako se izvješćuje, uputilo je dvorjane da krizu pretvore u priliku i pronađu 'izvedivo rješenje'. Kraljica je navodno zatražila nacrt koji nije samo izvediv za Harryja i Meghan, već bi se mogao primijeniti i na sljedeće generacije monarha, uključujući princezu Charlotte i princa Louisa u slučaju da, poput strica i strine, odluče napustiti svoje uloge u britanskoj monarhiji.