ŠTO IM SADA SLIJEDI?

Kraljica Elizabeta više nije raspoložena za pregovore, a za sve je kriva Meghan Markle

10.01.2020 u 11:14

Bionic
Reading

Nakon što su bez ikakve najave princ Harry i Meghan Markle javnosti objavili da se povlače s kraljevskih dužnosti, monarhija je pokušala stvari držati pod kontrolom. Čitav tim za krizne situacije doveden je na dvor kako bi se situacija što prije riješila u korist svih strana. Međutim, vojvotkinja Meghan Markle nije imala strpljenja čekati ni dana te je prvim letom otišla za Kanadu. Sve to uzrujalo je kraljicu Elizabetu koja više neće imati milosti prema mladom bračnom paru

Meghan Markle i princ Harry odlučili su odstupiti s kraljevskih dužnosti i tako digli cijelu kraljevsku obitelj na noge. Od strane dvora traženo je navodno nekoliko dana za rasplet cijele situacije, dogovor s vlastima države i na koncu malo vremena za važne odluke koje će utjecati na budućnost kraljevske obitelji. Budući da je odluka od odlasku došla nenadano, iznenadila je i samu kraljicu Elizabetu II., koja se u 94. godini života i pred kraj svog vladavine mora pozabaviti tematikom koja nije svakidašnja.

'Dogovori i rasprave oko ove teme s vojvodom i vojvotkinjom od Sussexa u ranoj su fazi. Razumijemo njihovu želju za drugačijim pristupom, ali to su vrlo kompleksna i komplicirana pitanja za čiju će realizaciju trebati vremena', stajalo je u službenom dopisu Buckinghamske palače.

No kako izvještavaju britanski mediji uskoro bivša vojvotkinja od Sussexa nije imala strpljenja te je pokupila svoje stvari i vratila se u Kanadu. Tamo je čak ostavila i sina Archieja, što vodi do zaključka da nije ni planirala ostati u Britaniji i riješiti krizu koju je izazvala. U problemima je ostavila svog supruga princa Harryja kojeg očekuju pregovori s obitelji.

Takav rasplet situacija nimalo se nije svidio kraljici Elizabeti, koja više neće imati milosti prema odbjeglom paru. Izvor blizak palači tvrdi da je bilo pitanje dana kad će donijeti najbolje rješenje, te da nitko nije namjeravao tjednima odugovlačiti izazovnu situaciju.

Tajming je bio savršen jer nitko od takozvanih senior royalsa nije u narednih tjedan dana imao zakazan niti jedan angažman. Princ William i njegova supruga u srijedu se očekuju u posjetu Yorkshireu. Princ Harry očekuje se u četvrtak na predstavljanju plana za Svjetski kup ragbi lige koji se održava 2021. Princ Charles tek krajem mjeseca ima zakazan posjet Izraelu.

  • +9
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / Mega Agency / Profimedia

Svi su bili otvoreni za pregovore, čekalo se okupljanje parlamenta koji također mora sudjelovati u odlukama oko razrješenja vojvoda od Sussexa s dužnosti.