TV KRITIKA ZRINKE PAVLIĆ

Dnevnik 3 kao Red Carpet: Blamaža sa Sandrom Perković

14.08.2013 u 11:59

Bionic
Reading

Sandra Perković ovih je dana glavna sportska zvijezda Hrvatske jer je na Svjetskom atletskom prvenstvu u Moskvi pomela konkurenciju i osvojila zlatnu medalju. Zbog toga je sinoć s trenerom gostovala u trećem Dnevniku HTV-a. Što je voditeljica prvo rekla njezinu treneru? 'Poznato je da ste vi u ljubavnoj vezi, ali ne volite da se o tome govori.' Baš super. Nije ni čudo da je NovaTV ukinula 'Red Carpet' kada mu informativni program javne televizije tako voli konkurirati

Ne znam je li to zato što je Sandru Perković i njezina trenera intervjuirala Morana Kasapović, urednica i voditeljica Dnevnika koja se inače ne bavi sportskim temama pa joj je možda bilo prekomplicirano govoriti o nečemu što ima veze s treninzima, planovima za daljnja natjecanja ili, šta ja znam, di-si-kompa-kak-je-bilo-u-Moskvi - ali prilično me zateklo što je u sinoćnjem Dnevniku 3 Hrvatske radiotelevizije baš prvo pitanje postavljeno tom čovjeku bilo vezano uz njegovu ljubavnu vezu sa Sandrom Perković. I činjenicu da - čudna mi čuda - ne voli da se o tome govori.

Ništa ne kažem - i štikleci iz privatnog života sportaša imaju svoje mjesto u medijskom prostoru. Raju takve stvari zanimaju koliko god beznačajne i bedaste bile. Valjda se uz previranja iz života poznatih i sami osjećaju važnijima ili im je gušt prosuđivati i osuđivati poznate, sve u stilu daj-gle-ovu i ajme-majko-kakav-je-ovaj. No nekako mi je ipak previše kada takvi sadržaji, pitanja i interesi nađu svoje mjesto baš u jednoj od glavnih informativnih emisija na javnoj televiziji. Neukusno je, neprimjereno, a i pomalo smiješno. Svaki put kada se nešto slično dogodi, počnem iščekivati kada će nam voditelji središnjeg Dnevnika HRT-a početi pri kraju emisije čitati horoskope, davati recepte za krpice sa zeljem i puštati glazbene numere.

Jest, shvaćam da je (sada slijedi izraz od kojeg mi se bljuje) sezona kiselih krastavaca i da se u informativnim emisijama već tjednima ne govori ni o čemu drugome osim o turističkoj sezoni, fiskalizacijskim skandalima i traktorskim blokadama prometnica, no dajte, ljudi, malo stila u očaju ipak vam ne bi škodilo. Ipak ste javna televizija.