NOVA KONKURENCIJA

Disney napokon predstavio detalje u vezi svog budućeg streaming servisa

12.04.2019 u 16:45

Bionic
Reading

Dugo iščekivani detalji vezani uz Disney+ streaming servisa napokon su poznati. Čini se da će div zabavne industrije biti ozbiljna konkurencija Netflixu, Amazonu i sličnim tvrtkama

Disney je predstavio Disney+ koji će američkoj javnosti biti dostupan od 12. studenog. Servis će koštati 6.99 dolara mjesečno, a nudit će pristup biblioteci starih i novih filmova i serija.

Korisnici će na Disney+ streaming servisu moći gledati sadržaje u pet kategorija – Disney, Pixar, Marvel, 'Ratovi zvijezda' i National Geographic. S obzirom da je Disney za 71 milijardu dolara nedavno kupio 20th Century Fox, Disney+ nudit će i Foxove filmove i serije poput 'Moje pjesme, moji snovi', svih 30 sezona 'Simpsona' i 'Malcolm u sredini'.

Osim starog sadržaja, Disney priprema i niz novih filmova, serija i dokumentaraca.

Disney se očito sprema uhvatiti ukoštac sa konkurencijom jer je mjesečna cijena servisa znatno jeftinija od one koju trenutno naplaćuju Netflix, Amazon Prime i drugi. Baš kao i Netflix, Disney+ neće imati reklame u sadržaju koji nudi. Sadržaj će također biti moguće preuzeti kako bi ga se moglo gledati bez pristupa internetu.

'Disney streaming industriji pristupa iz pozicije snage, samopouzdanja i neograničenog optimizma', rekao je Dinsneyjev izvršni direktor Bob Iger.

Jedan od očekivanih poteza koji se nedavno dogodio povlačenje je iz dosadašnjeg poslovnog odnosa s Netflixom koji je na svom servisu imao Disneyjev sadržaj. Disneyjevi filmovi koji su 2019. bili prikazani i koji će tek doći u kina više neće biti dio Netflixove biblioteke.

Netflix, Amazon Prime i HBO Go nisu jedini servisi s kojima će se Disney natjecati. Na jesen kreće i Appleov streaming servis za koji još nisu poznati nikakvi detalji. Namjerno nismo spominjali Hulu jer je Disney kupnjom 20th Century Foxa postao većinski vlasnik tog servisa.

Jedan od izazova koji čeka Disney procjena je koliko će brzo na svom streaming servisu imati filmove nakon što mu počnu igrati u kinima. Disney za sad planira filmove na servis stavljati isto kad na tržište obično izlaze njihove DVD verzije.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube