KRAJ NEIZVJESNOSTI

Gotovo je sa serijom 'Moderna obitelj', 11. sezona ujedno je i posljednja

06.02.2019 u 17:39

Bionic
Reading

Emmyjima nagrađivana humoristična serija 'Moderna obitelj' vraća s na ABC u svojoj 11. i posljednjoj sezoni. Odluka o snimanju novih nastavaka posljedica je pripajanja studija 20th Century Fox Television Disneyu, čime će popularna serija postati vlasništvo matične kuće ABC-ja

Odrasle zvijezde serije Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Ed O'Neill, Eric Stonestreet i Sofia Vergara već su potpisale nove ugovore pa 11. sezona serije, koja će biti emitirana u televizijskoj sezoni 2019./2020., ovisi još samo o ugovorima koje 20th Century Fox Television treba potpisati s mladim zvijezdama Sarah Hyland, Ariel Winter, Nolanom Gouldom i Ricom Rodriguezeom.

'U završnoj sezoni jedne od najznačajnijih i najpoznatijih humorističnih serija u povijesti televizije bit će još važnih događaja koje niti jedan obožavatelj serije ne želi propustiti ', rekla je predsjednica ABC Entertainmenta Karey Burke.

U prošlosti se u nekoliko navrata govorilo o razvijanju spinoffa, ali projekti nisu stigli ni do faze pilot epizode. Burke bi osobno voljela da na dnevni red dođe i spinoff posljednje sezone 'Moderne obitelji', ali kaže kako za to trenutno nema nikakvih konkretnih planova.

Steve Levitan, koji uz Christophera Lloyda čini autorski dvojac serije, lani je za The Hollywood Reporter (THR) rekao kako je plan bio 'Modernu obitelj' okončati u desetoj sezoni, ali to je bilo prije nego je 20th Century Fox Television postao vlasništvo Disneya, čime je i televizijska mreža ABC, koja je također u vlasništvu Disneya, prvi puta postala vlasnik neke visokobudžetne serije.

U slučaju da nije bilo prijenosa vlasništva imovine 20th Century Foxa, ABC bi morao platiti znatnu naknadu za licenciranje, čime bi izgledi za novu sezonu serije bili vrlo mali. Stjecanjem vlasništva Disneyu je nova sezona serije 'Moderna obitelj' postala isplativa jer će sada imati koristi i od televizijskog emitiranja i od streaminga serije.

Govoreći za THR Levitan je prošle godine kazao kako je mislio da će deseta sezona serije biti završna, ali da su svi ostali govorili kako će to biti jedanaesta sezona.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Ako bismo je i snimali, jedanaesta bi sezona sigurno bila završna, a nisam siguran ni da bi to bila cijela sezona. Taj dio još pokušavamo shvatiti', rekao je u listopadu THR-u Levitan.

Međutim, bilo je to nedugo nakon propasti njegovih poslovnih planova s 20th Century Foxom i iščekivanja raspleta oko spajanja tog studija s Disneyem, pa je Levitan želio pričekati s nastavkom rada na seriji prije nego dobije odgovore o planovima za seriju.

'Dobio sam od drugih vrlo lijepe ponude za razgovor, ali odgađao sam ih dok se stvari ne riješe. Vidjevši da Foxovi direktori Peter Rice i Dana Walden prelaze u Disney, znao sam kakav kraj čeka 'Modernu obitelj' i imao sve potrebne informacije za odluku hoću li pregovarati s Disneyem ili sreću potražiti negdje drugdje', rekao je Levitan.

Serija 'Moderna obitelj' je najveći hit studija 20th Century Fox Television, ostvarivši televizijski rekord s osvojenih pet Emmyja za najbolju komičnu seriju. Trenutno je najdugovječnija humoristična serija ABC-a, a u svojoj 10. sezoni rangirana je na četvrtom mjestu najboljih televizijskih komedija. Serija je osvojila i Zlatni globus, četiri nagrade SAG za najbolju komediju i brojne druge nagrade.

'Već 10 godina naši se likovi hrabro suočavaju sa životnim prekretnicama i prolazeći kroz njih kreću se prema velikom osobnom obogaćivanju; mi smo odabrali drugačiji put radeći na još jednoj sezoni 'Moderne obitelji'', komentirao je odluku o nastavku snimanja serije Christopher Lloyd.

'Ali, nakon čak 10 zajedničkih godina shvatili smo da naši autori još uvijek ne znaju sve pojedinosti o seksualnom životu drugoga', šaljivo se nadovezao Levitan.

  • +6
Sofia Vergara kroz godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia