ADIO ŠURDA!

Dirljivim porukama poznati se oprostili od Ljubiše Samardžića

09.09.2017 u 20:51

Bionic
Reading

Brojne poznate osobe iz svijeta filma i glazbe oprostile su se od glumačke legende Ljubiše Samardžića koji je u 81. godini, nakon teške bolesti, preminuo u petak u Beogradu

Glumac Rene Bitorajac objavio je na svom Facebooku fotografiju sa filmskog seta , na kojoj kao devetogodišnjak glumi uz velikana jugoslavenske kinematografije.

'Otišao je predivan glumac! Velika mi je čast da sam igrao s njim, pa makar i sa samo 9 godina. RIP Ljubiša Samardžić', napisao je Bitorajac.

Emotivnom porukom od Samardžića se oprostio i bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić.

'Neka te Bog Dragi nagradi za svaki osmijeh koji si nam poklonio za vječnost i podari mir tvojoj duši... odrastati uz tvoje uloge i poslije dijeliti s tobom vrijeme, druženje, scenu... bila je radost i nagrada to osjetiti i doživjeti', napisao je Bešlagić.

Zajedničkih susreta i radosti druženja sa Samardžićem prisjetila se i naša pjevačica Nina Badrić.

'Jedan od najboljih ljudi koje sam imala čast upoznati. Svako ljeto u omiljenom nam Dubrovniku sretali smo se i pričali o životu, ljubavi, odnosima. Bio je moj gost na prvom koncertu u Sava centru u Beogradu. Kada sam ga ugledala u publici bila sam presretna, a čitava dvorana je legendarnog Smokija pozdravila ogromnim aplauzom. Bili ste veliki gospodin prekrasna jednostavna i skromna duša. Nezamjenjiv. Počivajte u miru Božjem. Čuvali vas anđeli', napisala je Nina uz fotografiju sa Straduna na kojoj je u društvu Ljubiše i njegove supruge Mirjane.

'Neke rane 80-te, nedjelja prijepodne, mama za štednjakom nešto dinsta, tata i ja gledamo ratni Yugo film, ja plačem, poginuli su... da se bar umire samo u filmovima', napisala je Iva Balaban, supruga našeg bivšeg reprezentativca.

Zajedničku fotografiju sa Samardžićem objavila je i glazbena zvijezda bivše države, Lepa Brena.

'Jednom, odlazi svako putem svog života, na rastanku samo srce kaže: 'JA ĆU SE VRATITI...'. Hvala ti za svaku minutu smijeha, radosti i za sve ono što ćemo pamtiti! Zbogom legendo! Počivaj u miru!', oprostila se od Samardžića stihovima naslovne pjesme serije 'Vrući vjetar' Lepa Brena.

'Pamtit ćemo ga po vedrom i pozitivnom duhu koji je uvijek donosio na snimanje. I upravo sam to i naučila od njega - da glumac nosi energiju cijelog seta', rekla je za srpski Blic Katarina Radivojević, glumica mlađe generacije.

O dragom kolegi, kojemu su glumile bivše supruge u seriji 'Policajac sa Petlovog brda', riječi hvale u izjavama za Blic imale su i glumice Neda Arnerić i Svetlana Ceca Bojković.

'Bio mi je jedan veliki prijatelj koji me je podržavao kada mi je bilo najteže. Mnogo mi je teško što je otišao tako veliki glumac: balkansko glumište je izgubilo nezamjenjivog glumca. Ali kada izgubite nekog tko vam je prijatelj, onda je to druga priča. Ljubiša je bio izuzetno mudar čovjek i strpljiv sa svojim prijateljima i kolegama. Naučila sam kako se ponašati u ovom poslu zahvaljujući njemu', rekla je Neda Arnerić.

Nažalost, izgubili smo još jednog velikog glumca naše kinematografije koji je uz Batu Živojinovića obilježio jednu epohu našeg filma i serija, kasnije kao redatelj, umjetnički stvaralac. Jedino što nam je ostalo, a to nije malo, je njegovo djelo koje je ostalo zabilježeno na filmskoj traci i serijama, tako da ćemo imati mogućnosti sjećati  ga se kroz uloge. Bio je odličan partner. Igrali smo u nekoliko serija, a posljednje što smo radili je 'Policajac sa Petlovog brda'. Bio je izuzetno vrijedan čovjek, vedroga duha, pun energije', rekla je Svetlana Bojković.

  • +7
Zapaženije uloge Ljubiše Samardžića Izvor: Youtube / Autor: Youtube