Bila je san mnogih muškaraca

Devedesetih je snimila jednu od najvrućih filmskih scena, a onda je nestala: Danas izgleda kao da nije ostarjela ni dan, ali gluma joj je u drugom planu

23.08.2019 u 06:24

Bionic
Reading

Legendarni film 'Showgirls' snimljen je 1995. godine, no malo tko ga je zaboravio. Glumica koja je tada osvajala svojom ljepotom i besprijekornom linijom u ulozi go-go plesačice Nomi Malone danas je 47-godišnja Elizabeth Berkley. Plavokosa ljepotica sada je okupirana drugim životnim obavezama

Karijeru joj je obilježila seksi uloga u kontroverznom filmu od kojeg su prošle već 24 godine, a za koji je Elizabeth Berkley dobila i dvije Zlatne maline za najgoru glumu i debitanticu. Ta joj je uloga priskrbila epitet jedne od najseksipilnijih žena iz svijeta filma. Dijelom krivi 'Showgirls' za to što nije ostvarila blistavu karijeru, a često je u intervjuima odbijala izgovoriti i ime tog filma.

'Bez obzira na to je li vam ovaj film bio 'zadovoljstvo krišom' ili ste igrali igru 'zalijepi naljepnicu na bradavice striptizete' ili ste pak bez daha pratili Nominu borbu, nadam se da vam je film donio utjehu i radost', izjavila je ranije.

Izvor: Društvene mreže

Elizabeth Berkley rođena je 28. srpnja 1972. u Farmington Hillsu (Michigan). Od rane dobi voljela je plesati, a s pet godina roditelji su je upisali u plesnu školu Detroit Dance Company te joj opremili posebnu prostoriju u kući kako bi mogla trenirati. Studirala je englesku književnost, a nakon diplome počela je raditi kao model u jednoj od najvećih američkih agencija, Elite Model Managementu.

Prvu ulogu dobila je u filmu 'Fog' 1987., a potom u serijama 'Day by Day (1988.) i 'Saved by the Bell' (1989.) Nakon toga pojavila se u serijama 'Life Goes On' te 'Baywatch', rame uz rame s Pamelom Anderson i Davidom Hasselhoffom.

Nakon filma 'Showgirls' nije imala neke zapaženije uloge. Pojavila se u još nekoliko projekata, poput serije 'CSI: Miami', 'Zakon i red' te je glumila u kazalištu u Londonu i na Broadwayu. No onda se Elizabeth Berkley posvetila svom privatnom životu.

Od 2003. godine je u skladnom braku s umjetnikom Gregom Laurenom (nećakom modnog dizajnera Ralpha), s kojim je 2012. godine dobila sina Skya Colea.

Bila je domaćica showa 'Step it up and dance' 2008. godine te je pet godina kasnije sudjelovala u natjecanju 'Dancing with the stars'. Danas plavokosa glumica ima 47 godina te se i dalje bavi plesom. U međuvremenu se okušala kao književnica te terapeutkinja za mlade kojima, među ostalim, pomaže na svojoj web stranici.

Volontira pomažući starijim osobama i djeci s AIDS-om te je aktivistica za prava životinja. Ne pojavljuje se često u javnosti. Na svojem Instagramu dijeli fotke iz privatnog života, a njezin veseli sinčić najveća je radost zgodne mame.

  • +6
Elizabeth Berkley Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia