DALEKO OD GLAZBE

Darko Domijan nekad je pjevao 'Sedam suza' i 'Ulicu jorgovana', a danas je odvjetnik za građansko pravo

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Danas, nepunih pola stoljeća, odnosno 47 godina od nastanka tog šlagera, mnogi se pitaju gdje je onaj tko ju je izveo. Darko Domijan bio je velika zvijezda sedamdesetih i osamdesetih godina, trebao je postati violončelist Zagrebačke filharmonije, no životni put ga je odveo u drugom smjeru od glazbe

Kad je 1974. izašla njegova 'Ulica jorgovana' nije mogao normalno prošetati gradom. Singlica s tom pjesmom prodala se u tiražu od 100.000 primjeraka, a album 'Put u raj' na kojem je objavljen megahit 'Sedam suza' dosegnuo je tiražu od 170.000 dok su se 'Ruže u snijegu' prodale u više od 250.000 primjeraka.

Darko Domijan pravo je upisao kada je njegova generacija bila već pred diplomiranjem, a diplomirao je tek u 37-oj godini života. Za tako dugo studiranje kriva je pjesma. Baš kao što je na neki način pjesma kriva da se posveti pravu. Kao odvjetniku specijalnost mu je građansko pravo.

Izvor: Društvene mreže

'Bio sam na turneji. Svirali smo u Stuttgartu, bila je nedjelja navečer. Drugi dan trebali smo letjeti za Tokio, a zatim za Sydney. Bili su mnogi glazbenici, bila je 1992. godina, velika turneja naših izvođača, i ja sam nakon koncerta odlučio 'Idem položiti pravosudni', ispričao je za Večernji list. Pripremao sam se, kaže, više od mjesec dana. 'Četiri sata na pismenom, a zatim i na usmenom. Položio sam. Bio je to uvjet da budem odvjetnik. Nisam i to mogao zbog glazbe ostaviti. Ali, paralelno sam uvijek živio na dvije fronte, i trebalo je donositi odluke. One koje će život odvesti u ovom ili onom smjeru', prisjetio se.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Truba je bila njegova ljubav, no završio je na violončelu, a na Muzičkoj akademiji je bio prvi student violončelista Valtera Dešpalja. Nesuđeni violončelist Zagrebačke filharmonije ili pjevač s milijunskim nakladama prodanih ploča, danas je – odvjetnik. Specijalnost mu je građansko pravo. Kad je riječ o glazbi najavio je da priprema novi singl i dalje traži hit te i dalje radi sa splitskim skladateljem Ivom Lesićem.

  • +3

Darko Domijan

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!