rijetko tV gostovanje

Daniel Popović se ukazao s novim imidžem, a Barbari Kolar usred emisije poklonio ružu

19.01.2023 u 11:58

Bionic
Reading

Pripreme za ovogodišnji Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije traju. Već se priča o mogućim pobjednicima ovogodišnje Dore, a u emisiji 'Kod nas doma' gostovao je Daniel Popović koji je pobijedio 1983. na Jugoviziji te s pjesmom 'Džuli' kao tada gotovo anonimni pjevač podrijetlom iz Crne Gore, 'pomeo' favorite Lepu Brenu i Mišu Kovača. S Barbarom Kolar se prisjetio vremena tog svevremenskog hita i otkrio što sad radi

U najavi emisije Barbara Kolar je rekla da u goste stiže 'istinska glazbena zvijezda, golemog glazbenog talenta i sjajnog glasa' te da mu je visoko četvrto mjesto na Eurosongu donijelo milijun prodanih ploča i visoko mjesto na glazbenim ljestvicama širom svijeta. 'Nije se puno promijenio u tih 40 godina', dodala je.

'Prije nego krenemo želim vam pokloniti ružu jer vi to zaslužujete', rekao je Daniel Popović, na što je Barbara uzvratila: 'Kakav džentlmen, tako se dolazi u goste'.

Nekadašnja zvijezda Jugoslavije, prisjetio se kako je zamalo nastradao prije izlaska na pozornicu Eurosonga jer mu je jakna zapela, kako ga nisu šminkali jer je imao ten 'alabaster' i kako je Mario Mihaljević 'napisao prekrasan tekst koji se ne rimuje', ali i kako je birao garderobu po Munchenu. Sreo je, otkrio je, godinama kasnije tadašnju pobjednicu Eurosonga, Corinne Hermes koja mu je rekla da od pobjede na Euroviziji nije imala ništa.

U razgovoru je pjevač, koji se pojavio s novim imidžem (pustio je i osvijetlio kosu), napomenuo kako je 1993. napisao pjesmu za Davora Bornu za Eurosong koja je zamalo pobjedila. Doru, priznaje, prati redovito i ove godine je poslao pjesmu za koju smatra da je vrhunska te da ju je mogao pjevati netko drugi, ne nužno on, jer bi ondje bio najstariji. Smatra da je za prolazak na Eurosongu bitna pjesma.

'Imao sam cijelu sobu puno pisama. Zanimljivo je da sam htio pogledati tko mi je sve to pisao i u gomili pisama sam pronašao jednu plavu kovertu. Bili su podaci o mojoj sadašnjoj supruzi kojoj sam se, nakon što sam otvorio to pismo, odlučio javiti', otkrio je pjevač. Podsjetimo, s tri žene ima četvero djece, a trenutno je u petom braku sa slovenskom novinarkom Aleksandrom, s kojom živi u Sloveniji. Otkrio je da radi novi album te da su glazbeni urednici oduševljeni nakon što su preslušali njegove nove pjesme.

  • +2
Daniel Popović Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX