RIJEČKI UMJETNIK

Damir Urban: 'Dok sam bio klinac i radio noćne smjene u tvornici, samom sebi sam obećao da ću biti muzičar'

08.04.2019 u 20:05

Bionic
Reading

Na glazbenoj sceni ovaj 50-godišnjak već više od 30 godina i danas ima status jedne od najvećih zvijezda. Damir Urban i dalje neumorno radi i stvara i kaže da je s obzirom na to u kakvim vremenima živimo, shvatio da ga jedino rad može izvući iz svega toga da zadrži pozitivnu vibraciju

Damir Urban počeo je nastupati još u osnovnoj i srednjoj školi, ali prva ljubav bila je likovna umjetnost, koju je i studirao. Iza sebe danas ima zavidan estradni staž, a odluku da će biti glazbenik donio je davno u prošlosti.

'Kada sam bio klinac i radio noćne smjene u jednoj tvornici, samom sebi sam obećao da ću isključivo biti muzičar ako budem mogao zaraditi jednu minimalnu plaću. Već godinama to uspijevam pa ne vidim zašto bi mi apetiti trebali biti drugačiji nego li su bili prije dvadeset godina', izjavio je za Exkluziv.

Pjevač, skladatelj, tekstopisac i glumac progovorio je o očinstvu. 'Milica je stroža, ja sam nevjerojatno popustljiv. Nekome sa strane može izgledati da me nije briga, ali s obzirom na svoja životna iskustva, imam veći fitilj. Ali ako trebam već prigovoriti, onda se moram sjetiti sebe, a ako se sjetim sebe, oni su dva anđela i moram stati', rekao je kroz smijeh.

Sa suprugom Milicom nerijetko i surađuje. 'Zato što je prirodna, iskrena, realna, ali isto tako trebalo je s moje strane uložiti napora i promijeniti neke stvari. Od pohvala i laskanja nema ništa', ističe.

Zadovoljan je sa svojim životom u rodnom gradu. 'Ako ljudi kada rade imaju neki atelje gdje stvaraju, rade i izoliraju se, onda je Rijeka moj životni atelje gdje čovjek može na miru raditi bez ikakvog pritiska', poručio je glazbenik.

  • +5
Damir Urban Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Zucko/PIXSELL