IZLOŽBA MILICE CZERNY URBAN

Plemenita misija lijepe Urbanove supruge

  • +4
  • +1

Izložba fotografija Milice Czerny Urban

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

Na riječkom Korzu danas je otvorena prva izložba Milice Czerny Urban pod nazivom 'Tu sam', nastala u suradnji s Udrugom za Downov sindrom Rijeka 21 u sklopu projekta 'Vidimo se'. Mladu umjetnicu je došao podržati suprug, riječki kantautor Damir Urban, a ona je za tportal ispričala kako je došlo do ove izložbe

Izložbom počinje obilježavanje Međunarodnog dana osoba s Downovim sindromom 21. ožujka. Fotografije prikazuju djecu, njih čak 22 (od devet mjeseci do 27 godina) u stvarnim i mogućnim životnim situacijama, odnosno stvarnim i mogućim hobijima i zanimanjima.

'Izložba će se moći pogledati do 17. ožujka na Korzu. Dugoročno ćemo raditi na popravljanju statusa osoba s Downovim sindromom, na senzibilizaciji javnosti i inkluziji osoba s Downovim sindromom u svakodnevni život, na podizanju svjesnosti oko toga da se pametnije i bolje počnu tretirati u društvu te da se radi na unapređenju njihove kvalitete života. Kad mi je prijateljica dobila djevojčicu sa sindromom Down, rekla sam joj da bih rado pomogla Udruzi', ispričala nam je autorica izložbe Milica Czerny Urban.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!