RIJEČKA LEGENDA

Damir Urban u izlasku sa suprugom: 'Uživao sam u miru nakon 20 godina'

19.09.2018 u 11:52

Bionic
Reading

Jedan od naših najpopularnijih domaćih glazbenika jedan je od rijetkih koji svesrdno podržava domaću glazbenu scenu i trudi se ići na koncerte čak i onih izvođača koje ne sluša. Tako, kaže, podržava glazbenike i organizatore. U utorak navečer Damir Urban sa suprugom Milicom došao je uživati u promociji albuma 'Perle' kolega Hojsaka & Novosela, a za tportal je umjetnik koji danas slavi svoj 50. rođendan, ispričao koje koncerte najčešće posjećuje

'Sinoć mi je bilo ugodno jer su izabrali lijepi prostor i ugodno mjesto. To nije bila klasična koncertna promocija, znači nije bilo gužve i drago mi je što sam mogao u ugodnom društvu sjediti, naručiti piće. To je možda prvi put da sam nakon 20 godina da sam uživao u miru. Obično su promocije mjesta gdje je velika gužva, a ovo je izgledalo kao da su me pozvali doma, na privatni tulum', ispričao nam je Damir Urban.

O kvaliteti i umjeću sviranja hvaljenih glazbenika koje obožavaju brojne kolege sa scene, kaže, ne treba puno pričati. 'Već su to rekli puno veći znalci. Drago mi je što na promociji svoje goste nisu išli zabavljati nego su ostali dosljedni sebi. Tko jučer nije očekivao ne znam kakav show i kojekakve glazbene budalaštine, taj se super proveo. Hvala bogu za to postoji ostatak scene', ističe legendarni glazbenik. U Comedy Clubu - Studju Smijeha stigao je u pratnji voljene supruge, profesorice filozofije i pedagogije Milice s kojom uživa u obiteljskom životu i s kojom ima sinčića Istoka Zolu.

Damir Urban, što je prava rijetkost na našoj sceni, podržava ostale kolege glazbenike i voli uživo poslušati kako muziciraju. 'Ono što volim odlazeći na koncerte da se ne pretvore u prijateljske susrete gdje ću više razgovarati, a ne slušati koncert. Uglavnom odlazimo na strane koncerte vani, većinom u Italiju ili Ljubljanu koja nam je blizu. Donmaće izvođače srećem po rock festivalima gdje često nastupamo skupa pa ih tamo čujem, ne trebam ih posebno ići poslušati. Ali često sa suprugom, prijateljima ili članovima benda sjednem u auto i napravimo izlet, poslušamo nečiji nastup i istu večer se vratimo doma. U Rijeci vrlo često, u znak podrške, odem na koncert izvođača čiju glazbu ne slušam. Treba podržati kolege i organizatore', poručio je glazbenik koji je ove godine obilježio 20 godina od izlaska albuma 'Žena dijete'.

Danas slavi 50. rođendan. Ranije je ispričao da bih svoj rođendan najradije prespavao jer mu taj dan ni po čemu nije važniji od bilo kojeg drugog u godini, ali poznavajući svoju suprugu, to neće biti moguće. Za četrdeseti rođendan, mu je pripremila četrdeset sitnih darova - od bonbona do knjiga.

  • +19
U Studiju Smijeha održana promocija albuma "Perle" Hojsaka & Novosela Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX