vrhunska povijesna drama

Čovjek sa srcem nacije u Prijelomnom času

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jack English

U borbi za ideale, slobodu i neovisnost naroda nema predaje

U ranim danima Drugog svjetskog rata, sudbina zapadne Europe je u rukama novoimenovanog britanskog premijera Winstona Churchilla. Mora odlučiti hoće li pokleknuti pred zloglasnim Hitlerom ili će ustrajati u borbi za ideale, slobodu, i neovisnost naroda, suprotstavivši se znatno većim izgledima nacističke vojske.

Film Prijelomni čas fantastična je biografska povijesna drama redatelja Joea Wrighta, koja pripovijeda o turbulentnom mandatu legendarnog britanskog premijera čiji su politički potezi bili ključni za opstanak Britanije u tada nemilosrdnim okolnostima.

Prijelomni čas - trailer

Autor: Universal Pictures International

Središnji lik filma, pomno je razrađen karakter, a utjelovljuje ga neponovljivi Englez Gary Oldman, glumački kameleon osebujnog izvedbenog stila, koji bez iznimke oduševljava na malim i velikim ekranima te na kazališnim daskama. Svoj talent u djelo pretvara također u ulozi redatelja, glazbenika i autora. Iako ga je publika već davno okrunila Oscarom, ta mu prestižna filmska nagrada još nikad službeno nije dodjeljena. Hoće li ova snažna povijesna drama ratne tematike i lik Winstona Churchilla značiti prijelomni čas u karijeri Gary Oldmana?

Oldman je svojom posvećenom izvedbom Churchilla dočarao kao odvažnog vođu ali i čovjeka od krvi i mesa pa će njegov inteligentni humor začiniti ozbiljnost scenarija visoke kvalitete te zabaviti publiku. Cjelovitost ovom filmskom ostvarenju daje i potpora vrhunskih glumaca u sporednim ulogama, istaknutih u brojnim sadržajima BBC produkcije i popularnom serijalu Igra Prijestolja.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jack English

Dok se nezaustavljive nacističke snage gotovo prelijevaju zapadnom Europom, ni Ujedinjeno Kraljevstvo nije lišeno straha od neizbježne invazije. S nepripremljenom javnošću, skeptičnim kraljem, i nepodržavanjem vlastite stranke, Churchill mora donijeti možda najznačajniju odluku u svojoj karijeri sasvim sam. U pokušaju da se suprotstavi teroru morat će izdržati prijelomni trenutak, okupiti narod i pokušati promijeniti tijek svjetske povijesti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!