Nenad Korkut

Cijenjeni modni kritičar opleo po Gospodinu Savršenom: 'Ne skrivaju što treba skriti, ne ističu ono što istaknuti treba'

30.11.2018 u 12:20

Bionic
Reading

Dr. Nenad Korkut koji redovito komentira dodjelu Oscara ne prati realityje i slične formate, no ovog puta je na sebi svojstven način, kao kroničar društvene scene, prokomentirao show koji se trenutno prikazuje na RTL-u

'Priznajem, ne pratim realityje, jer nisam ciljana publika Farme, Big Brothera ili Ljubav je na selu… Ali uz ovoliku pompu koja je pratila Gospodina Savršenog, rekoh, idem pogledati uvodno predstavljanje. Da vidim čovjeka bez mane i žene koje pred kamerama traže ljubav svoga života. Iskreno, nikada nisam uspio shvatiti što to žene ili bilo koga tjera da pred kamerama traže ljubav. To mi je velika zagonetka', ispričao je vrsni modni znalac i analitičar, ali i vrhunski ortoped Nenad Korkut za Slobodnu Dalmaciju.

Puno više od izgleda sudionika showa pažnju mu je, kaže, privukla njihova garderoba.

'E o tome se dade pričati. Da ne ispadnem bezobrazan, ali što je tu je, žene su bile odjevene loše. Da, dobro ste čuli, baš loše. To nije sličilo ni na šta. Ne znam je li to bio njihov izbor za red carpet, ili im je to netko donio na gomilu, pa su cure same birale. Znam sigurno da te haljine nisu bile šivane po mjeri, jer se vidjelo da ne prate njihove tjelesne atribute. Ne skrivaju što treba skriti, ne ističu ono što istaknuti treba. Jako sam razočaran', veli dr. Korkut.

Misli da bi prezentacija s dobrom haljinom bila još bolja, pa producentima savjetuje možda suradnju s nekim od naših dizajnera. 'Matija Vuica, Skoko, Pavlin, Budoarke, bili bi savršeni izbor. To je moj stav, ne mora se poklapati s gledateljskim. S druge strane, Gospodin Savršeni je stilski izgledao besprijekorno, tu zamjerki nemam. No ipak iza njega stoji manekensko iskustvo, rad na sebi', poručio je.

Dodao je kako je veliko pitanje je li to samo velika igra za show ili će se dogoditi pravo zaljubljivanje. 'Ne zaboravimo i da nakon onog prvog fizičkog dojma žene svoju ocjenu počinju formirati na nekim drugim karakteristikama, šarmu, duhovitosti, pouzdanosti, muževnosti. Ima li ih Gospodin Savršeni, tek će vrijeme pokazati', izjavio je.

  • +10
Nenad Korkut Izvor: Promo fotografije / Autor: Tomislav Valent i Jasminka Ćavarušić