LIJEČNIK I STILIST

Modni kritičar Nenad Korkut novi je glasnogovornik HZZO-a

Bionic
Reading

Odlukom ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) novim rukovoditeljem Službe za odnose s javnošću HZZO-a imenovan je Nenad Korkut, dr. med. spec. ortopedije, priopćili su iz HZZO-a

Renata Turčinov, dipl. iur. koja je do sada vodila Službu, imenovana je na novu dužnost u Službi za međunarodnu suradnju HZZO-a zbog predstojećih poslova HZZO-a vezanih uz pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji, izvještava Poslovni.hr.

Nenad Korkut diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1992. te je pripravnički staž odradio u Domu zdravlja Trnje nakon čega je 1994. položio stručni ispit. Poslijediplomski studij iz ortopedije završava 2003., a 2006. polaže i specijalistički ispit.

U bogatoj liječničkoj karijeri koja traje punih 19 godina, Nenad Korkut stručno se dokazao u mnogim zdravstvenim ustanovama, ističe se u priopćenju. Od 1994. radi u Domu zdravlja Zlatar, zatim Domu zdravlja Karlovac te Domu zdravlja Trnje. Od srpnja 1996., dekretom Ministarstva zdravstva dodijeljen je Hitnoj pomoći Vinkovci zatim Hitnoj pomoći Županja i Domu zdravlja Gračac, a 1998. zapošljava se u Hitnoj pomoći Karlovac te u lipnju 2000. prelazi u Opću bolnicu Karlovac.

Nakon polaganja specijalističkog ispita 2006. Nenad Korkut radi kao specijalist ortoped u ambulantama opće ortopedije, dječje ortopedije te u ortopedsko-traumatološkoj ambulanti. Uz operativni program, bavi se i ultrazvukom lokomotornog sustava.

Od rujna 2011. do danas, bio je zaposlen u Službi za kontrolu Direkcije HZZO-a kao Viši inspektor za medicinske poslove. Član je Hrvatskog udruženja ortopeda i traumatologa. Inače, Korkut je poznat i kao modni kritičar.