HALJINE NA OSCARIMA:

Korkut: Emma Stone je bila čarobna, a Paltrow katastrofalna

24.02.2015 u 15:48

  • +10

Najbolje i najlošije haljine po izboru Nenada Korkuta

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Još se ne stišavaju utisci s ovogodišnje dodjele Oscara, a kao i obično, osim nagrada, haljine slavnih uzvanica koje su prodefilirale crvenim tepihom uvijek su zanimljiva tema. Dr. Nenad Korkut, modni kritičar koji je pratio prijenos dodjele Oscara na HRT-u, otkrio nam je tko je na njega ostavio najbolji dojam na crvenom tepihu

Među najbolje odjevenima jako mu se svidjela haljina uvijek elegantne Cate Blanchett koja redovito briljira svojim modnim odabirima.

'Rijetki su momenti koje pamtimo po haljinama na dodjeli Oscara kakve su u prošlosti nosile primjerice Nicole Kidman ili Charlize Theron. Obično je teško odabrati koje su kreacije najbolje na dodjeli Oscara, ali ove godine to nije bio slučaj. Rekao bih da je Cate Blanchett ponovno bila sjajna, nju bih posebno pohvalio. Osobito jer se radi o kreaciji Johna Galliana za parišku modnu kuću Maison Martin Margiela. Ovako je dala podršku svom starom prijatelju s obzirom na sve što se događalo s njime u posljednjih nekoliko godina. Naime, Blanchett je još na svom prvom pojavljivanju na dodjeli nagrade Oscar 1999. zablistala u Gallianovoj kreaciji. Osim toga, Cate je jedna od rijetkih glumica koja zna red. Ona nije bila nominirana ni u jednoj kategoriji pa nije željela ni ukrasti pozornost kolegicama koje su bile u konkurenciji.

Decentan pristup s predivnom ogrlicom za je svaku pohvalu. Osim Cate koja je bila prekrasna, jedna mlada glumica me također oduševila. To je Emma Stone koja je u haljini Elieja Saaba bila čarobna. Nije dugo u svijetu glume, ali na mene je ostavila jak dojam. Dobro razmišlja o modi i pokazala je da ima sjajan stil', kaže Korkut dodavši da su ga ugodno iznenadile i Keira Knightley u duhovitoj Valentinovoj kreaciji te još jedna Britanka, Rosamund Pike

Zvijezda filma 'Nestala' bila je nominirana za najbolju glavnu ulogu i na Korkuta je ostavila odličan utisak.

'Bio sam skeptičan jer dosad mi njezine kreacije nisu bile posebne. Rosamund je prije tri mjeseca rodila, ali na Oscarima je napravila pravu senzaciju. Njezin stav, boja haljine, kroj… Pobjednički je prohodala pozornicom i sve ostavila bez daha. Mlada zvijezda Margot Robbie ('Vuk s Wall Streeta'), u Saint Laurentu Hedija Semanea bila je seksipilna. To je bio dobar odabir. Ugodno me iznenadila jer je nisam dosad pratio… Treba spomenuti i Siennu Miller; to je modna ikona koja se zbilja zna dobro odjenuti. Nisam ni sumnjao u nju! Sjajna je bila i Reese Whiterspoon, Meryl Streep je jako lijepo izgledala, a za pohvalu je bila i Laura Dern u glamuroznoj srebrnoj haljini', smatra Korkut.

Premda se oko Lady Gage digla velika prašina, modni kritičar ističe da mu je njezina kreacija bila odlična.

'Pohvalio bih i Lady Gagu, znala je da se od nje očekuje neki pomak, ali ostala je u granicama ukusa. Svjesna da dolazi u konzervativno okruženje, odabrala je impresivnu haljinu Azeddinea Alaije, po meni najvećeg modnog umjetnika. Čak i one crvene rukavice bile su po nekima možda suvišne, ali za mene ne… Nisam stilist, više sam esteta i fokusiram se na haljine, ali često styling može pokvariti i cijelo izdanje. Dobar primjer za to je Scarlett Johansson koja je imala divnu haljinu, ali frizura i ogrlica bili su totalno krivi odabir, toliko da se nismo mogli koncentrirati na haljinu. To je bio velik promašaj na Oscarima, premda zapravo nije bilo nekih prevelikih grešaka na crvenom tepihu', kaže Korkut dodavši da ga je posebno neugodno iznenadila Felicity Jones (Teorija svega).

Felicity je podbacila, kaže, odabravši potpuno pogrešnu kreaciju.

'Od nje sam puno više očekivao nego od Rosamund Pike, ali za najvažniju večer odabrala je pogrešnu kreaciju, još iz kuće Alexander McQueen čiji sam veliki fan i rekao bih i sentimentalno vezan. Ono što je imala na sebi potpuno je neprimjereno njenom stasu i dobi. Sva sreća pa je Eddie Redmayne imao njihovo odijelo pa su se izvukli', kaže Korkut prisjetivši se još jednog neugodnog iznenađenja – Gwyneth Paltrow

Njezin je odabir haljine nazvao katastrofalnim.

'Ona je kultna osoba u svijetu showbizza čije su modne eskapade često pamtljivije i od njezinih uloga. Gwyneth je znala zabljesnuti kao npr. prije dvije godine kad je na dodjeli Oscara oduševila u bijeloj kreaciji Toma Forda. Bila je tada najljepša na crvenom tepihu. Ali ova blijedoružičasta haljina s ocvalom ružom, to je bilo grozno. Tkanina, boja, asimetrični kroj, sve je bilo pogrešno', rekao je Korkut.