eksces u javnosti

Britney Spears konačno otkrila zašto je obrijala glavu 2007.

17.10.2023 u 16:58

Bionic
Reading

Godine 2007. Britney Spears vodila je veliku bitku s mentalnim zdravljem, a u jednom je trenutku odlučila obrijati glavu. U svojim memoarima otkrila je razlog iz kojeg se odlučila na taj čin

Američka pjevačica i pop princeza prije 15-ak je godina doživjela mental breakdown, a svi se dobro sjećamo fotografija na kojima Britney Spears reže svu svoju kosu. Fotografije su s vremenom pretvorene u meme-ove, a Spears je konačno odlučila priznati što ju je nagnalo da 2007. obrije glavu.

Nakon 16 godina Britney je konačno priznala da se u to vrijeme teško nosila sa slavom i činjenicom da se svaki njezin korak prati.

'Toliko su me promatrali dok sam odrastala. Promatrali su me od glave do pete, ljudi su mi govorili što misle o mom tijelu, otkad sam bila tinejdžer. Brijanje glave i gluma bili su moji načini odustajanja', napisala je u svojim memoarima u kojima se prisjetila teškog odrastanja i odlaska na rehabilitaciju.

Godine 2007. Britney je bila na rehabilitaciji, a između posjeta centru za rehabilitaciju posjetila je jedan frizerski salon u Kaliforniji i zatražila frizerku da posve promijeni njezin izgled. Međutim, vlasnica salona odbila je njezin zahtjev pa je Britney uzela stvar u svoje ruke zgrabivši mašinicu za šišanje i ošišavši se dok su paparazzi snimali fotografije kroz prozore.

Taj se incident događao u razdoblju rastave braka i bitke oko skrbništva nad djecom s Kevinom Federlineom, a narušeno psihičko stanje rezultiralo je hospitalizacijom na prisilnom psihijatrijskom liječenju.

U tom je trenutku njezin otac Jamie Spears preuzeo kontrolu nad njezinim životom i uz dozvolu suda postavljen kao zakonski skrbnik svoje kćeri. Uz to, preuzeo je kontrolu nad njezinim osobnim, medicinskim i financijskim poslovima 2008. godine te ona više nije imala utjecaja na svoj svakodnevni život.

'Na pozornici sam postala više entitet nego osoba. Uvijek sam osjećala glazbu u svojim kostima i svojoj krvi; to su mi ukrali', piše Spears uz tvrdnju da ju je očevo skrbništvo lišilo ženstvenosti i pretvorilo u lutku.

Nakon što je Britney na otvorenom sudu 2021. svjedočila protiv svog navodno zlostavljačkog skrbništva, sudac iz Los Angelesa suspendirao je Jamieja s mjesta njezinog skrbnika.

NJOJ SVE PRISTAJE

Sportski look: Jennifer Lopez istaknula vitku figuru u srebrnim tajicama

Pogledaj galeriju