ZARUČILA SE PRINCEZA EUGENIE

Britanci najavili još jedno veliko kraljevsko vjenčanje ove godine

22.01.2018 u 14:22

Bionic
Reading

Princeza Eugenie, kći princa Andrewa i Fergie, zaručila se za svog dugogodišnjeg partnera Jacka Brooksbanka, s kojim će se vjenčati na jesen ove godine, na istom mjestu gdje će se u travnju vjenčati princ Harry i Meghan Markle

Vijest o zarukama 27-godišnje princeze Eugenie i njezinog momka, 31-godišnjeg Jacka, nije stigla prvi puta, no za razliku od one krajem 2016. kada je s kraljevskih dvora poručeno da je prsten na princezinoj ruci samo nakit kojega uvijek nosi, ovoga puta službeno je to objavljeno na Twitteru kraljevske obitelji.

'Vojvoda i vojvotkinja od Yorku s ushićenjem objavljuju zaruke princeze Eugenie i gospodina Jacka Brooksbanka', objavljeno je u ponedjeljak na službenom Twitteru kraljevske obitelji.

Uz radosnu vijest, i fotografiju sretnog para, objavljeno je da su se budući mladenci zaručili ovoga mjeseca tijekom posjeta Nikaragvi.

Vjenčanje će se, kako se navodi, održati u jesen 2018. godine,  u kapeli St. George u dvorcu Windsor, a o ostalim pojedinostima javnost će biti obaviještena u dogledno vrijeme.

Na istom mjestu u travnju će se vjenčati i princ Harry i njegova zaručnica Meghan Markle.

  • +8
Meghan i Kate prvi put zajedno u javnosti Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Hannah McKay

Par se prvi put susreo u Verbieru 2010. godine, kad je Jack bio na skijanju s prijateljima. Krajem 2016. pojavile su se glasine o njihovim zarukama, jer je na princezinom prstu primijećen prsten, no s kraljevskih dvora ta su nagađanja odbacili.

O unuci kraljice Elizabete,  mlađoj kćeri princa Andrewa i osmoj u nasljednom nizu za tron, govori se kao o nevoljkoj pripadnici kraljevske obitelji, koja ima vrlo malo strpljenja za kraljevske protokole. Prošloga je travnja promaknuta u voditeljicu moderne umjetničke galerije Hauser & Wirth u Londonu, i to za manje od dvije godine nakon štoje počela raditi u galeriji.

Njezin odabranik je bivši barmen, a danas vlasnik trgovine vinima. Iako se kreće u kraljevskim krugovima, Jack se nije odlučio studirati  i graditi karijeru u ugostiteljstvu, a upravo je tom odlukom, piše Dailly Mail, pridobio povjerenje nekonvencionalne princeze, koja više cijeni njegovu radnu etiku.

  • +20
Princeza Eugenia Izvor: Profimedia / Autor: N.N.